Wat kan je aantrekken bij "tenue de ville"?

Ik heb als kledingvoorschrift gekregen: tenue de ville. Wat kan ik me hierbij voorstellen.
Voor een vrouw -> geen jurk/rok.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van http://nl.wikipedia.org/wiki/Tenue_de_ville : "Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat wil zeggen nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed." Als je gewoon nette kleding aandoet, denk ik niet dat er iemand is, die vindt dat je je niet hebt gehouden aan het kledingvoorschrift. In ieder geval veel plezier op het feest; ik neem dat het voor een feestelijke gelegenheid is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tenue_de_ville

Tenue de ville is letterlijk vertaalt stadskleding, en is nette kleding voor overdag. Heren dragen een donker net pak met een overhemd en een stropdas. Ook nu zwarte schoenen en sokken. Dames dragen een korte, geklede jurk of een broekpak. Een hoed mag. Toegevoegd na 1 minuut: Hierbij nog wat afbeeldingen van "tenue de ville".

Bronnen:
http://images.google.nl/images?hl=nl&rlz=1...

Heren in een net donker pak, overhemd, stropdas en donkere schoenen. Vrouw mantelpakje of nette jurk over de knieën geen blote benen en eventueel een hoed. Voor meer info zie bron hieronder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stadskledij

Tenue de Ville is de Franse benaming voor stadskleding. Deze kleding wordt hoofdzakelijk gedragen tijdens ontvangsten en recepties, maar ook tijdens andere informele feesten en aangelegenheden. Vroeger diende de heer bij de dresscode Tenue de Ville gekleed te gaan in maatpak bestaande uit een grijze pantalon en blauwe colbert. De dame hoorde zich te kleden in een mantelpak of chique japon. Vandaag de dag wordt er echter veel losser omgesprongen met deze kledingvoorschriften. De heren gaan tegenwoordig te allen tijde in kostuum. Een maatpak en confectie zijn beide geschikt. Een gilet mag, maar hoeft niet. De verschillende delen van het kostuum zijn tegenwoordig overeenkomstig van kleur; doorgaans grijs of blauw, maar soms ook zwart. Bruin werd tot voor kort als not-done beschouwd, maar wordt de laatste jaren zelfs voor trendy gehouden,dit najaar voer de kleur grijs de boventoon . Strepen mogen, maar dan wel subtiel. Een stropdas is een must en mag net als het overhemd, zowel qua kleuren als patronen, gewaagd zijn. Voorheen moesten schoenen en sokken perse zwart zijn, maar tegenwoordig worden ze aangepast aan de kleur van het kostuum. Zwarte schoenen zijn natuurlijk altijd safe, de sokken dienen overigens te worden aangepast aan de kleur van het kostuum en niet aan de kleur van de schoenen.

Bronnen:
www.rudolfpeter.nl

Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat wil zeggen nette kleding voor overdag (geen avondkleding). Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.

Bronnen:
wikipedia.nl

zo bijvóórb33ld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100