Waarom heb ik altijd zo veel last van schilfers?

Omdat ik vaak met m'n handen in m'n haar zit en ermee pruts? Of omdat ik, nu ik merk dat ik veel schilfers heb, met m'n nagels ze probeer weg te doen en er zo juist nog meer laat komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dank voor je toelichting in je reactie op de vraag. Ik kan jouw schilfers van hier natuurlijk niet beoordelen, maar het klinkt als de roos die ik vroeger ook had. Dat begint met redelijk grote, harde schilfers die nog aan de hoofdhuid vastkleven. Wanneer die vanzelf loslaten, breken ze in kleine schilfertjes: roos. Laat maar weten of het bij jou ook zo gaat. Ik had het vroeger behoorlijk erg. Gebruikte antiroosshampoo. Dat hielp wel, maar niet voldoende. Ik ben toen Ketoconazol gaan gebruiken. Dat is een speciaal soort shampoo. Na ongeveer drie weken was ik helemaal van mijn roos af! Vanaf dat moment kon ik mijn haren wassen met normale shampoos zonder weer roos te krijgen. Na anderhalf jaar of zo kreeg ik opnieuw roos. Ik heb toen opnieuw een tijdje met Ketoconazol gewassen. Daarna was de roos weg. Dit was ongeveer zes jaar geleden, sindsdien nooit meer roos of andere schilfers gehad. De theorie is dat roos wordt veroorzaakt door een schimmel die zich vooral op de hoofdhuid thuisvoelt. Die schimmel zorgt voor de schilfers. De schimmel zorgt ook voor lichte jeuk, waardoor jij gaat krabben en de schimmel verspreidt. Ketoconazol doodt die schimmel. Is je hoofdhuid eenmaal schimmelvrij, dan blijft dat zo. Ik heb nooit geverifieerd of deze theorie klopt; bij mij heeft het in ieder geval uitstekend gewerkt. Officieel moet je ook je kleding, jassen, mutsen, capuchons, sjaals, en al je beddengoed heel goed en heet wassen, of ook met Ketoconazol insmeren, tijdens het volgen van de waskuur. De schimmelsporen kunnen zich daar immers schuilhouden, en je hoofdhuid vandaaruit opnieuw besmetten. Ik heb dat nooit gedaan, omdat ik toen niet wist dat het nodig was. Misschien dat ik daarom anderhalf jaar later opnieuw werd geïnfecteerd.

Als je met je nagels over je hoofdhuid gaat maak je meer schilfers los dan dat je er mee weghaalt. Je kunt het beste je kapper om advies vragen, die hebben daar goede shampoos voor.

Het zou heel goed seborrhosische dermatitis kunnen zijn. Klinkt eng, maar het is een soort vette schilferige roos. Geen enkele antiroosshampoo uit de winkel gaat dit verhelpen, integendeel, het wordt daardoor vaak erger. Ga naar een huidarts. Er zijn heel goede lotions en je bent er dan in drie weken vanaf. Maar helaas niet voor altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100