Hoe verwijder ik (olijf-)olievlekken uit m'n kleding?

Direct nadat ik het zag heb ik met koud water gedept en een paar uur later heb ik het shirt in de wasmachine gegooid. Shirt is nu droog; oliespatten zitten er nog in.

Toegevoegd na 21 minuten:
Middeltjes als Ossegal etc helpen overigens niet; heb ik al eens bij een ander kledingstuk geprobeerd.

Heb ik het verk**** door m'n shirt te wassen? Ik wilde de olie niet nog langer laten intrekken...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het besprayen met Dasty (Wibra 1,99 euro) of een blokje Ossengalzeep in de wasmachine doen. http://www.yunomi.nl/artikel/olijfolie-in-kleding

Bij olievlekken op uw kleding, doet doodgewoon afwasmiddel wonderen! Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes inwerken, en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine! Werkt altijd.....

Je zou kunnen proberen je shirt in een bak met afwasmiddel te leggen maar omdat het al gewassen is weet ik niet of het helpt.

vetvlekken krijg je niet met koud water weg, jammer dat je het al in de wasmachine hebt gehad, nu krijg je het niet meer schoon, je had beter eerst een flesje hg eerste hulp bij vlekken of beckmann vlekkentovenaar kunnen kopen en de vlekken daarmee behandelen.

je zou er ook nog talkpoeder op kunnen strooien, en dit een dagje laten zitten, en dan opnieuw even wassen, talkpoeder absorbeert nl vet.

Probeer het eens met zuiveringszout (wat je in de keuken gebruikt)

vetvlekken verwijder je met "Sassi" is op basis van perchloorethyleen en amylacetaat, eerst even testen op een onzichtbaar plekje voor de kleur, daarna in de wasmachine. Toegevoegd na 2 minuten: Doe ik meestal als het gewassen is met de gewone middeltjes en het is nog niet weg, daarna zeker nog is wassen en niet teveel wrijven op je stof want dan krijg je een andere vlek. Beter is deppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100