Mijn haar wordt heel snel vet, hoe komt dat en wat doe ik ertegen?

Ik was elke twee dagen met babyshampoo. Lang haar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vet haar ontstaat als je hoofdhuid teveel talg afscheidt. Probeer zoveel mogelijk je hoofdhuid te ontzien, dus: niet teveel kammen, borstelen, föhnen. Als je conditioners gebruikt, breng die dan alleen op de haren zelf aan, niet op je hoofdhuid. Babyshampoo is goed, het is een milde shampoo. Maar een speciale shampoo voor (of tegen) vet haar zou je ook kunnen proberen.

Ik heb weleens gehoord dat babyshampoo helemaal niet zo goed is om babyshampoo te gebruiken als je vet haar hebt. Babyshampoo is namelijk zo mild dat het niet voldoende je haar ontvet. Je hebt tegenwoordig zoveel shampoo's speciaal voor vet haar. Waarom probeer je die niet (evt. verschillende merken)?

Vooral je haar niet te vaak wassen. Je moet even doorbijten, want je hebt het idee dat je met vreselijk vies haar loopt. Probeer het wassen met een dag uit te stellen en was het met een gewone milde shampoo. Op den duur is je haar er aan gewend.

Hoe het komt ,ach de leeftijd :).hormonen ,voeding . Maar hoe los je het op ?! Nee hoe ga je ermee om . Niet heet douchen ,koel na spoelen , ja wat al gezegd zo zacht is baby shampoo niet . Baby shampoo is niet reinigend genoeg (is gemaakt ja vr baby's zonder talg ,(vet) afzetting . En ja jij zweet en hebt overvloedig talg . Dus een goede zachte anti vet haar shampoo, wel gewoon wassen als het vet is , maar nogmaals koel water ,zachtjes masseren (anders activeer je de talgklieren) het niet wassen is een fabeltje ,het gaat jeuken , irriteren, stinken ,en is een voedings bodem voor micro organismen , wat weer activeert. Gezond eten ,buiten lucht ,goed uit sporten ,en dan gewoon wassen . Gebruik geen wax , crème alleen in de punten . Succes . Ps het gaat echt over .

Hee, wat ik ooit van mijn kapper heb geleerd en nog steeds werkt: je BEGINT met conditioner onder in je haar te doen. Vanaf dat het hangt, je staart zeg maar. Dit laat je intrekken en ondertussen was je je lichaam. Dan doe je de shampoo over het haar met de ingetrokken conditioner en 'was' je de conditioner er samen met het echte vuil uit. Ze word je het haar bovenin net vet maar onderin wel verzorgd

probeer niet teveel met je handen in je haar te zitten. Vaak wordt daar je haar ook erg vet door. Toegevoegd na 40 seconden: het hoeft niet per se bij jou daardoor te komen, maar het is een mogelijkheid

Wees blij met 2 dagen. Bij mij word mijn haar al vet als ik het 1 dag niet was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100