Kan je nagellak van je nagels afhalen zonder nagellak remover.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het proberen eraf te krabben, dat werkt overigens niet altijd... Bij sommige nagellak helpt het om een beetje te schrobben met water zeep en een borsteltje.

Dat is lastig. Maar wat ik eens heb gedaan toen ik geen remover had en mijn nagellak echt lelijk was geworden:de nagellak eraf gevijld met een nagelvijl. Ging nog vrij makkelijk ook. Daarna mijn nagels ingesmeerd met een beetje handcreme.

Als je lang genoeg blijft krabben lukt het uiteindelijk wel. Nouja, de randjes, het binnenste blijft lastig. Misschien met een vijl? Pure alcohol? Of natuurlijk aceton, dat zit in nagellakremover. Weet niet of het werkt, maar het zou zomaar kunnen. Ik verneem zojuist dat 'spul tegen wratten' er ook tegen werkt, dus als je dat toevallig hebt? Of terpetine of stickeroplossing? Misschien make-up verwijderaar? Zijn zomaar dingen die zouden kúnnen helpen, of het echt werkt weet ik niet.

Ja! Nieuwe nagellak erop smeren er meteen eraf halen, dan neem je de oude laag mee

Ik hoop dat je hier iets aan hebt: Met een schaar kun je het er gemakkelijk vanaf halen. Als je zo'n handschaartje hebt en geen keukenschaal kun je zelfs bij de randjes komen. Het beschadigen van je nagels valt reuze mee! Serieus. Ze zien erna wel wat lelijk en vaal uit. Dus dan moet je er een beetje handcrème opdoen. Dit doe ik al jaren en het werkt perfect. Heb nog nooit nagellak remover gebruikt!

Door op andere manier en je nagellak te verwijderen, door middel van bijvoorbeeld een nagelvijl of een schaar, beschadig je vaak je nagels erg. Ik raad het je niet aan.

Doe er nagellak op en veeg het direct af met een servet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100