hoe kan je een zweer in je mond snel laten verdwijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij ontstaan is doordat je bijv uitgeschoten bent met je tandenborstel, kan je hem aanstippen met een wattenstaafje met jodium of betadine erop. Dan is hij zó weg.

Bronnen:
Eigen ervaring

Spoelen met Superol, dat werkt ontsmettend. Het smaakt heel vies maar werkt goed. Te koop bij de drogist en waarschijnlijk ook bij de apotheker. Toegevoegd na 59 seconden: Het prikt ook nogal maar dat moet je er voor over hebben.

Pyralvex werkte vroeger bij mij altijd perfect. Ik heb al jaren geen aften meer gehad aangezien ik tegenwoordig een stuk gezonder eet dan vroeger (voldoende vitamientjes, vooral C, doet wonderen voor je immuunsysteem ;) ) maar ik had vroeger altijd zo'n klein geel potje Pyralvex in huis. Als ik me goed herinner is het een salicylzuur-oplossing; geen heel fijn goedje maar het werkt wel snel en goed.

Dat ligt er aan hoe het zweertje ontstaan is (of het geen SOA is) in ieder geval niet te veel aan rotzooien en inderdaad wat ontsmetten

Als het een afte is, zo'n grijzig plekje: gewoon je tanden poetsen, _misschien_ helpt een mondspoeling iets. Verder is er geen enkel middel dat bewezen werkt. Zorg dat je weerstand op peil is (gezond eten, voldoende slapen en bewegen) en de kans dat je een afte krijgt is veel kleiner.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100