Hoe reinig ik het beste mijn make-up kwasten?

Ik heb diverse make-up kwasten. Degene die ik dagelijks gebruik zijn grote, dikke kwasten voor foundation en blusher, maar ook oogschaduwkwasten. Hoe kan ik deze het beste wassen zonder ze erg te beschadigen? Waarmee kan ik ze het best reinigen? En hoe vaak (bij dagelijks gebruik)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan je kwasten het beste als volgt schoonmaken: Zorg dat de kraan met lauwwarm water aan staat en spoel je kwast hier in uit. Je ziet nu dat het water gekleurd is door alle oude make-up die er vanaf komt. Gebruik een klein beetje shampoo of zeep (gebruik hiervoor het liefst zeepvrije wasgel van Zwitsal) en "was" de kwast zoals je je haar ook zou wassen. Spoel de kwast net zo lang totdat al het sop en het gekleurde water verdwenen is. Leg een handdoekje uit en leg je kwasten daarop om ze vervolgens aan de lucht te laten drogen. Het handigste is dus om je kwasten uit te spoelen op een moment dat je ze niet nodig hebt bijvoorbeeld 's avonds, dan kunnen ze de hele nacht drogen. De volgende dag zal je merken dat de kwast een stuk zachter aanvoelt en je je make-up egaler kunt aanbrengen. Toegevoegd na 3 minuten: als shampoo kan je het best babyshampoo gebruiken. Zo kan het geen kwaad als je zo daarna op je ogen gebruikt. M.v.g. Mrboonen

ik heb onlangs al m'n kwasten in een sloop gedaan, en er een wolwasje mee gedraaid. ze zijn er allemaal schoon en in prima staat uitgekomen.

Ik zet onze tandenborstel regelmatig even in soda water, dat gaat goed en ik denk als je ze niet te lang erin laat staan, dit met de make up kwasten ook lukt. Soda zuivert goed. Toegevoegd na 58 seconden: En hoe vaak? Ik denk als je ziet dat ze "vol" zijn. Toegevoegd na 1 uur: Oja, ik hoorde laatst iemand zeggen dat die make up sponjes in een bakje met spa rood legde. Maar mss dat je daar ook je kwasten mee zou kunnen doen?

Hieronder vind je tips hoe je je kwasten goed kunt onderhouden: - Er is een speciaal kwasten reinigingsmiddel, waarmee je de kwasten kunt reinigen, te koop bij de drogist. - Een alternatief is het reinigen met zachte handzeep. - Reinig de oogschaduwkwasten meerdere keren per week. - Reinig je lippenkwast dagelijks. De haartjes bestaan uit een synthetisch materiaal, zodat het schoonmaken hiervan ook met een afwasmiddel kan. - Alle overige kwasten dienen voor optimale kwaliteit eens per twee weken gereinigd te worden. Het is erg belangrijk om je kwasten goed te laten drogen, zodat je kwasten hun natuurlijk vorm behouden. Je kunt kwasten het best drogen door ze rechtop in een vaasje of glas te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100