bestaat er een middeltje om mijn baardgroei te versnellen?

Ik ben 15jaar, en heb wel aardig wat baardgroei. Is vroeg, maar ik vind het wel stoer.

Mensen kennen mij met een gestijlt bakkebaardje. Ik weet niet wat mij vanochtend bezielde, maar heb alles eraf geschroren. Daar heb ik nu spijt van, en me vrienden noemde me babyface.

Het duurt voormij ongeveer anderhalve week voordat ik er weer iets mee kan. Is er een manier om mijn haar sneller te laten groeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik herhaal mijzelf, want wat voor haren bovenop je hoofd geldt, geldt natuurlijk ook voor baardhaar: Goede en gezonde haargroei komt van binnen uit. Al die produkten die beloven dat het vanalles met je haren doet, die laten het er misschien wel iets beter uit zien, maar de kwaliteit en de groei van je haren wordt het niet door bevorderd. Kapper bezoeken ook niet. *Voldoende drinken. Je haar heeft vocht nodig om het soepel te houden. *Mineralen, zoals ijzer, zink en koper zijn belangrijk voor het transport van voedingsstoffen en zuurstof, zuurstofopname en activiteit van cellen. * Vitaminen A en B en C. Kortom: goed en gezond en gevarieerd eten. En een supplement van silicea. Ik heb dat een poos geslikt voor mijn nagels en dat hielp goed en het is ook goed voor je haargroei. Bronnen: jarenlange ervaring beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/gezond_haar.php Toegevoegd na 54 seconden: Oh ja, dat heeft allemaal tijd nodig. Je kunt dus niet nu eventjes snel binnen een week weer een flinke baard krijgen.

Dagelijks scheren. ;)

Veel vitamine B binnen krijgen. Zit o.a. in bananen.

Ah zo'n opmerking van je vrienden moet je niet te zwaar aan tillen. Even geduld, en binnenkort komt alle weer goed. En inderdaad dagelijks scheren kan helpen, maar geeft geen garantie.

Ha, die Tjekkietjen; Scheren lijkt in het begin invloed te hebben op de baardgroei, maar dat effect is heel gering en kortdurend. Zodra je weer een paar dagen bent gestopt neemt de groei weer iets af. Niet scheren dus en gewoon rustig afwachten. En anders heb ik hier zolang nog wel een witte baard te leen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100