wat te doen tegen een vette ponny?

Ik heb lang haar en een ponny, ik hoor altijd dat elke dag je haar wassen slecht is voor je haar dus nu doe ik het om de dag.. Maar altijd word mijn ponny dan vettig en iets boven me ponny als ik het niet elke dag was, maar de rest van me haar word dat niet. Hoe komt dat en wat doe ik eraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat elke dag je haar wassen slecht is, is een fabeltje van vroeger. In de USA waar men maar al te graag fabrikanten verantwoordelijk stelt en dan torenhoge schadeclaims krijgt toegewezen, ook daar wordt gewoon door de fabrikanten iedere dag shampoo aangeprezen. In de link hieronder een willekeurig voorbeeld. Dus het antwoord is: Elke dag wassen!

Bronnen:
http://www.simpliciteusa.com/shopexd.asp?id=182

Waarschijnlijk zit je ook meer met je handen aan die haren. En door je haren veel te kammen, of door er veel met je handen door te strijken, wordt je haar vetter.

Als alleen je pony vet wordt is droogshampoo een prima oplossing. Lang haar elke dag wassen is geen pretje. Droogshampoo is een poederspray: spuiten, minuutje intrekken en uitborstelen. Ik gebruik het ook alleen bij mijn voorste haarlokken, en kan daarmee het haren wassen een dagje uitstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100