Waartoe dienen deze naden bij nagenoeg ieder rompertje ?

Wie heeft dit zo ontworpen ooit, en waarom is en blijft dit het cliché ? Heeft het een functie, of is men in die branche zo fantasieloos dat alleen de opdruk en het materiaal variëren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die naden zitten niet vast . ze geven meer ruimte voor het hoofdje met aantrekken. En daarna sluiten ze weer mooi over elkaar. Net een soort fontanelletje.. :)

Die naden hebben absoluut een functie. Babies hebben namelijk een relatief erg groot hoofd op een relatief dun nekkie. Wanneer je dus en kledingstuk wilt hebben dat redelijk nauw om het nekkie sluit, krijg je never nooit het hoofd erdoor. En als het om het hoofd past, zit het veel te ruim om de nek. Of je moet iets maken met een sluiting voor of achter, maar een sluiting zit nooit echt comfortabel natuurlijk. Daarom wordt voor rompertjes (en andere baby-kledingstukken zoals T-shirts) vaak gekozen voor deze ' overslag'-naad. Daardoor is de hele ruimte van schouder tot schouder open en dus groot genoeg om het hoofd door te laten, maar de ' overlap' op de schouders zorgt dat deze wel bedekt zijn, zodat het alsnog nauw aansluit bij de hals. Deze zogenaamde ' overslaghals' is dus niet zozeer en modeversschijnsel, al kun je hem leuk versieren, maar dient wel degelijk een functie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zakken en sluitingen die je ook op vele babykleding terugvindt. Hier gaat de functie echter duidelijk vóór de vorm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100