Waarom dag- en nacht crème?

Je hebt tegenwoordig van die mooie dag- en nacht crèmes. Hoe weet een crème nou of het dag of nacht is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dagcrèmes hebben vaak een UV-filter, verder maakt het vaak vrij weinig verschil. Meestal staat het wel op de verpakking of het een dag- of nachtcrème is.

Dagcrèmes zijn bedoeld als bescherming tegen de invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld UV-straling, de grootste oorzaak van huidveroudering). Nachtcrèmes verzorgen, voeden en herstellen de huid.

Bronnen:
http://www.plusonline.nl/beauty/artikelen/...

Ook is een dagcreme vaak iets minder vet, of trek sneller in zodat je niet lang een glimmende huid hebt. Bij nachtcreme is dit niet van toepassing, en mag gerust iets vetter aanvoelen op je huid.

Die crème weet dat ook helemaal niet :-) Op het luchtje en het kleurtje na, zijn al die crèmes (dag of nacht) ook bijna allemaal hetzelfde. De fabrikant van dat spul denkt nu alleen dat hij 2 keer zoveel kan verkopen, omdat mensen denken dat ze 2 soorten nodig hebben. Het zou me niet verbazen als er straks een weekend-crème komt. Uit allerlei testen van dat spul, blijkt vaak dat de goedkoopste crèmes (van het Hema- of Kruidvat-huismerk) prima zijn, en dat je de dure merk-crèmes, met al die mooie namen en toevoegingen, helemaal niet hoeft te kopen.

Je biologisch ritme is s'nachts verschilt met dat overdag. Nachtcrèmes zijn voedend terwijl dagcrèmes eerder beschermende factoren bevatten.

Een dagcreme is anders van samenstelling heeft andere vitamines en mineralen die geschikt zijn voor de dag. Een nachtcreme is voller en voedend en geschikt voor de nacht(rust)...ook is er een dag en nachtcreme in een bijvoorbeeld van Revlon.

Een crème weet dat natuurlijk ook niet maar het verschil tussen beiden is dat de dagcreme je huid overdag beschermt tegen allerlei schadelijke invloeden (weer, uv stralen enz) en je nachtcreme die altijd wat voller en wat rijker is zorgt ervoor dat je huid 's nachts weer kan herstellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100