Krijg je puistjes van het drinken van karnemelk?

Ik dacht altijd dat het huidzuiverend werkte en heb mezelf aangeleerd karnemelk te drinken. Ben er inmiddels gek op en drink 1 beker per dag. Helaas heb ik nog steeds puistjes, lijk soms wel een puber (ben 34 jaar).. Heb van alles geprobeerd, maak de huid goed schoon enz.. Heb een week geen karnemelk op vanwege buikgriep en had een betere huid. Drink nu weer karnemelk en heb weer 3 exemplaren op mijn gezicht.. Toch de karnemelk of gewoon pech? Hoop namelijk dat het niet aan de karnemelk ligt is het te lekker voor..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan me bijna niet voorstellen dat het daaraan ligt. Tenzij je een soort intolerantie hebt voor bijv. zuivel. Als je je zorgen maakt over je puistjes, ga dan eens naar de huisarts. Die kan hier ook beter info over geven.

Dat kan: misschien heb je er een allergie voor?

Karnemelk is een vetarm melkproduct, en zal niet veel bijdragen aan het ontstaan van puistjes. Dat je tijdens de buikgriep een betere huid had kan zijn omdat je door de koorts veel zweet, en de poriën daarmee schoonspoelt.

Het kan best zijn dat je een lichte koemelk-allergie hebt, een intolerantie. Je kan dit laten testen bij een dermatoloog, om er zeker van te zijn. Ik heb een lange periode een koemelk-intolerantie gehad, en destijds last van rosacea gehad, een soort acne. Dit ging pas echt over na een dieet van heel lang (jaren) geen melkproducten te gebruiken, en nu is het voorbij, ik kan weer tegen melk. Wel zit mijn gezicht nog onder de lidtekentjes van de rosacea.

Karnemelk heeft een regulerend effect op de huid en het bacteriegehalte in de mond. Door regelmatig karnemelk te drinken kan ook acne verminderen of zelfs verdwijnen Ik denk dat het bij jou gewoon pech is (of zit je stiekum aan de chocola? :))

Acne komt vaak ook voort uit ontregelde maag/darm problemen, waar je niks van hoeft te merken..en karnemelk neutraliseerd het. waardoor je acne verdwijnt! elke ochtend op lege maag een groot glas ..smiddags bij de lunch, savond voor het slapen gaan.. SUCCES

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Wat voor de ene huid goed is, is slecht voor de andere. Als jij merkt dat je minder puistjes krijgt als je de koeiensap een weekje laat staan, moet je dat eens wat langer uitproberen. Dan kom je er vanzelf achter of er inderdaad een verband is.

Er is recent onderzoek waaruit blijkt dat voeding wel degelijk invloed op het ontstaan van acne heeft. Met name zuivel kan een oorzaak zijn. Eigenlijk heb je al een belangrijke aanwijzing in handen maar probeer eens enkele weken helemaal geen melkproducten (ook geen kaas) in te nemen en kijk eens wat dat voor effect op je huid heeft. Vervolgens zou je kunnen proberen voorzichtig uit te breiden om te testen of je voor alle of voor bepaalde soorten zuivel gevoelig bent. Of probeer het eens met kefir, een gefermenteerd lichtzuur melkproduct dat je zelf kunt maken. Verdund met water is dat prima te drinken. Ik vind het best lekker.

Bronnen:
http://www.chivo.nl/modules/news/article.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100