Hoe moet je een schaar slijpen? Het is een dure kappersschaar van € 120,- dus ik wil graag goed advies!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het bij de bron laten doen. Als je er zelf geen verstand van hebt, begin er dan niet aan. Toegevoegd na 1 minuut: Kost je helemaal 15 euro. Toegevoegd na 1 minuut: Kost je helemaal 15 euro.

Bronnen:
http://fredhees.dundle.nl/

dan kan je het beste naar een goede messenwinkel gaan en het daar laten doen . in amsterdam zit er een bij het sarphatipark op de hoek. MAAR NOOIT DOOR ZIGEUNERS (je weet wel die oplicht scharenslijpers die aan de deur komen)

Bijgevoegd de link naar de hollandsche slijpservice. Ze slijpen ook kappersscharen., en hebben landelijke dekking, dus ook een vestiging bij u in de buurt.

Bronnen:
http://www.hollandseslijpservice.nl/index....

er zijn messen slijpers voor scharen dat is een soort balkje waar je je schaar door heen haalt weet niet hoe het heet en waar het tekrijgen is heb het een keer gezien op tv en me kapper heeft er een

Mijn zusje brengt ze maar de kapperswinkel, waar ze de schapen ook heeft gekocht. Daar worden ze geslepen etc. Ook tondeusemesjes etc.

Een goede schaar kan je vaak met een schroefje uit elkaar halen. Dan even over het aanzetstaal halen en hij is weer op scherpte. Echt slijpen is bij scharen niet vaak nodig. Wel bij wildscharen / tuinscharen omdat die veel te verduren krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100