Wat is een uberstylist?

Toegevoegd na 15 uur:
Als je het googled, kom je alleen maar die afschuwelijke Bastiaan van Schaik tegen, geen andere of eentje in het buitenland ofzo. Vreemd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo wordt die hoogst irritante Bastiaan van Schaik genoemd. Iemand die iets doet in de mode, het aankleden en stylen van Bekende Nederlanders voor heul veul geld. Wat hij vooral doet is met zijn zelfingenomen grijns andere mensen afkraken, meisjes die model willen worden dan met name. Zelf ziet hij er niet uit. Ik zou hem wel eens willen stylen. Die lelijke dikke buik eraf, dat stomme lachje en dat irritante toontje eruit stylen.

Een heel goed gewaardeerde stylist, die erg populair is onder de mensen die van mode houden.

een stylest die (soms denkt) boven (über) de andere te staan. en dan bedoel ik dus niet letterlijk. De stylist verheft zichzelf tot de beste in zijn/haar vakgebied. Toegevoegd na 15 uur: (over über) Über Über is een Duits woord dat "over" of "boven" betekent. Net als het Nederlandse over is het gerelateerd aan het Latijnse super en het Griekse ύπερ (hyper). Über krijgt, afhankelijk van de zin, de vierde of de derde naamval (datief en accusatief). In Nederland en België heeft het woord een negatieve klank, omdat mensen het associëren met de term übermensch en ander jargon dat de nazi's gebruikten om hun vermeende superioriteit mee te verantwoorden. In internetgemeenschappen die sterk door een Angelsaksische cultuur zijn beïnvloed, zoals die van de vrije software, is de betekenis overwegend positief. Als computerprogrammeurs Richard Stallman een überhacker noemen, bedoelen ze daarmee dat ze hem een van de eersten onder gelijken vinden, iemand die een erepredicaat verdient, ondanks dat de meeste mensen de twee delen van dat erepredicaat, "über" en "hacker", negatief zullen vinden klinken. ================= edit: Net het woord "über" opgezocht. Dit zal dus ook voor de stylist kunnen gelden.

Bronnen:
wiki

Een van de leukste vind ik Maik de bBoer, die er zelf altijd op en top, soms zelfs over "the top" uitziet. Ook Leco van Zadelhoff hoort daar bij. Sylist van sterren, visagist van Leontine Borsato, Caroline Tensen en Estelle Gullit. Allemaal niet mijn types, ik heb niets met dat overdreven gedoe, maar dit zijn dus uberstylisten.

het modewoord uber is overgewaaid uit engeland zoals zoveel trendy uitdrukkingen. Het is oorspronkelijk bedoeld als een beetje ironische beschrijving van iets of iemand die erg goed is in zijn/haar vak, of in ieder geval heel bekend, maar die ook heel veel publiciteit krijgt/zoekt bv: madonna, the uberstar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100