wat kun je uiteindelijk met universiteitsstudie wiskunde en natuurkunde worden?

het is voor mij als ouder een beetje onduidelijk wat je met je studie wis en nat kunt als je klaar bent wat voor een beroep kan je dan allemaal gaan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt veel kanten op! Je kunt verder in de wetenschap, als onderzoeker, je kunt je tijdens je studie(s) specialiseren in allerlei richtingen (kijk op de sites van de universiteiten, daar vind je ook welke specialisaties je er kunt volgen, maar je kunt ook elders vakken volgen), dus je kunt eigenlijk worden wat je wilt. Iemand kan algemene natuurkunde doen, theoretische, technische, astronomische... Een wiskundestudent kan zich toeleggen op theorie, op statistiek, op toegepaste wiskunde... Iemand die beide studies combineert kan helemaal alle kanten op - meteoroloog worden, kwantummechanicus, oceanograaf, astronoom, technisch natuurkundige... Blader door de sites van de universiteiten en zie dat je kind er ver mee kan komen :-)

Onderzoeker, wetenschapper, analyticus etc. Mijn neef heeft een dubbele bachelor natuurwetenschappen en technische wiskunde gedaan en werkt nu op de research & development afdeling van Philips voor een jaar. Hij heeft me een keertje laten zien wat hij verdient en dat was behoorlijk veel per maand. Volgens mij kun je in aardig wat branches werkzaam zijn na deze studie gezien de kwaliteiten en vaardigheden die je ontwikkelt.

Behalve werkzaamheden in het verlengde van de studie, kan je ook werk krijgen in branches waar de algemene vaardigheden die je daar leert goed kan gebruiken. Vooral de ICT, maar ook allerlei planningsclubs kunnen mensen met die vaardigheden gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100