Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is het tegenovergestelde van rechtevenredig (bijv in rechtevenredig verband)?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Wiskunde
6.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Omgekeerd evenredig.

"Evenredigheid is een wiskundig begrip waarmee een bijzonder verband tussen twee grootheden wordt aangeduid. Men onderscheidt:
- recht evenredig
- omgekeerd evenredig"

"Recht evenredig

Twee grootheden zijn recht evenredig als de ene een veelvoud is van de andere. Voor waarden ongelijk aan 0 is dan de verhouding van beide grootheden constant. De grootheden gaan gelijk op."

"Omgekeerd evenredig

Twee grootheden zijn omgekeerd evenredig als hun product constant is en niet nul. Neemt de ene grootheid met een bepaalde factor toe, dan neemt de andere grootheid met diezelfde factor af."

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Evenredigheid
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Kwadratisch.
Exponentieel.
(Lees meer...)
Reddie
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Wat?! Was je helemaal wakker?
Er kunnen allerlei verbanden bestaan tussen twee variabelen. Recht evenredig is een mooi, eenvoudig verband. Kwadratisch, parabolisch, kubisch, exponentieel, logaritmisch, omgekeerd evenredig: allemaal mooie, iets minder eenvoudige verbanden. Zou één daarvan het tegenovergestelde moeten zijn van recht evenredig? Vooral uit taalkundig oogpunt ligt omgekeerd evenredig dan toch nog wel het meest voor de hand.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding