Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe ongelijkheden van de tweede graad in één onbekende oplossen?

Hallo,
ik heb binnenkort toets hierover en kan alles zelf t.e.m. het opstellen van de tekentabel. Maar bij het aflezen van de oplossing weet ik niet met wat ik rekening moet houden.Wanneer heb je 2 of 1 paar haakjes en wanneer zijn ze open of toe?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wiskunde
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Eerst breng je alles naar één kant en maak je er een gelijkheid (vergelijking) van. Je hebt nu een kwadratische functie en die los je op de gebruikelijke manier (bijv. met de abc-formule) op. Dan heb je de nulpunten van de functie.
Deze nulpunten verdelen de x-as in intervallen. Voor ieder van die intervallen kies je een x-waarde en die vul je in in de oorspronkelijke ongelijkheid. Zo kom je erachter welke van de intervallen wel en welke niet aan de ongelijkheid voldoen. Let goed op of de grenswaarden (de nulpunten dus) wel of juist niet aan de ongelijkheid voldoen. Afhankelijk daarvan bepaal je of het open of gesloten intervallen moeten zijn.
(Lees meer...)
WimNobel
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding