hoe kan ik het cijfer berekenen wat ik moet halen voor een aankomende toets om voldoende te blijven staan voor scheikunde?

ik sta voor scheikunde momenteen een 5.8.
deze cijfers heb ik gehaald die 1x meetellen:
7.0 , 1.0 , 3.0 , 8.0 en nog een 1.0 maar die heeft mijn docent per ongeluk 2x op mijn cijferlijst gezet, dus die laatste 1 moet eigenlijk weg.

de cijfers die ik heb gehaald die 2x meetellen:
6.9, 7.9 , 6.2 , 6.8

ik heb morgen een toets voor scheikunde die ik heel moeilijk vind en waar ik weinig van begrijp. deze telt waarschijnlijk 2x mee, hoe kan ik berekenen wat het laagste cijfer is dat ik moet halen om nog een 5.5 te blijven staan? als je het voor me berekent ben ik daar heel blij mee want ik moet nu weer leren!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe kun je het cijfer berekenen? 1 Tel eerst het aantal cijfers op, cijfers die 1x tellen tel je als 1, cijfers die 2x tellen als 2 en tel ook het cijfer mee wat nog moet komen. Ik kom dan uit op 14 cijfers (4 van 1x en 5 van 2x). 2 Vermenigvuldig je cijfer dat je wilt halen met 14. Dus 5,5 x 14 = 77 3 Trek alle behaalde cijfers af van die 77. Alle cijfers die 1x tellen trek je 1x af en alle cijfers die 2x tellen trek je 2x af. Dan houd je een getal over. Dat getal deel je door 2 (je laatste cijfer telt 2x mee) en je ziet wat je moet halen. Toegevoegd na 4 minuten: En sorry nee, ik ga het niet voor je uitrekenen in het kader van 'geef een vis of leer hem vissen'.

Zelfs als je een 4 haalt blijf je nog net boven de 5,5 staan. Vraag me niet naar de berekening, want die heb ik net per ongeluk weggeklikt ;-) Maar doe je best en scoor zo hoog mogelijk. Liever wat over dan net niet gehaald... Toegevoegd na 1 minuut: Ik heb trouwens die 1,0 die er eigenlijk niet bijhoort wel meegerekend. Dus als die weggaat is het nog beter!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100