|Hoe bereken je snel en makkelijk Sos Cas Toa?

Ik heb morgen een SE Wiskunde, en ik wil weten hoe je het best sin cos en tan kan uitrekenen.. en het omgekeerde dus -tan -cos- -sin (volgens mij was dat het terug berekenen van een hoek naar lengte) Meer info over goniometrie is welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een rekenmachine mag gebruiken, zitten daar hoogstwaarschijnlijk de knoppen cos sin en tan. Als je op insert drukt, en bijv. Op de tan knop drukt, komt er inverse tangus.

Om antwoord te geven verwijs ik je naar. http://nl.wikipedia.org/wiki/Goniometrie Sos cas en toa zijn zelf al de ezelsbruggetjes voor het berekenen van sinus, cosinus en tangens. Succes met je SE!

je kijkt eerst naar je gelijkvormige driehoek (dit moet altijd) daarna kijk je vanuit welk punt je gaat berekenen bijv. punt A in ^ABC (^=driehoek) dan is zijde AB (meestal de aanliggende zijde en zijde BC (altijd) de overstaande zijde en zijde AC (meestal) de schuine zijde. je berekend nu dus vanuit punt A en deze is bijv. 45% (%=graden) en je weet zijde BC (de overstaande zijde dus o) en je wil AC weten (de schuine zijde dus s) ze ziet nu bij je gegevens o en s dat bekend dat je sos moet gebruiken sin op je rekenmachine dus. dan typ je in sin45(o/s) want de o komt eerst in sos dus eerste letter tel je namelijk niet mee. op je proefwerk zijn o en/of s en/of a of de hoeken A, B, of C gegeven en dan kan je het op deze manier uitrekenen. nog verder vragen reageer dan op dit antwoord. hopelijk snap je het nu en haal je een goed punt voor je SE. Toegevoegd na 54 seconden: je gebruikt trouwens wel de inverse sinus dat is sin-1 Toegevoegd na 3 minuten: als je juist de hoek moet berekenen gebruik je bijv. een kruistabel: de hoek o-a-s ligt aan je gegevens 1 s-a ligt aan je gevens en dan gewoon keer elkaar doen kruislinks

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100