Hoe bereken ik de omtrek van een driehoek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan welke gegevens je hebt, in princiepe is het de zijden bij elkaar optellen. Vaak kan je die berekenen door bv de stelling van pytagoras te gebruiken

Je moet gewoon het aantal centimeters van alle drie zijden bij elkaar optellen.

Lengte keer breedte gedeeld door twee

Ik heb geleerd: lengte x breedte van de RECHTE zijden en dan delen door 2. Als je nl. een spiegeldriehoek van gelijke grootte projecteert spiegelbeeldig van de driehoek die je hebt, dan krijg je een vierkant, die zou dan het dubbele zijn (lengte x breedte), maar de driehoek is nl de helft daarvan, vandaar delen door 2. Succes ermee.

Om de omtrek van een driehoek te berekenen moet je de drie zijdes bij elkaar op tellen. Vaak mis je in opdrachten 1 getal. Om die te berekenen kan je dan de stelling van pythagoras gebruiken. Dit is a kwadraat + b kwadraat = c kwadraat VB Stel je hebt een driehoek met een kant van 4 cm en een kant van 3 cm. De schuine kant weet je niet. Dan doe je 4^2 = 16 3^2 = 9 16+ 9 = 25 en daar neem je dan de wortel van. = 5. De kanten zijn dan dus 3 cm, 4 cm en 5 cm. De totale omtrek is dan dus 3 + 4 + 5 = 12 cm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100