Er staat dat de winkans van de kraslotenkalender 1 op 2 is, wij hebben er 2 gekocht, en allebei niks gewonnen, klopt dit wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja want er is niet gezegt dat je iets zult winnen zelfs als je er vier koopt kan het zijn dat je niks wint... van de bv 10.000 loten zijn er 5.000 met prijs maar hoe die verdeeld zijn wordt niet gezegd

Ja dit kan, iemand anders die er twee gekocht heeft heeft dan wellicht twee keer iets gewonnen.

Winkans is 1 op 2. Jij koopt 2 loten. Mogelijkheden: Lot1 - Lot 2 Winst-Winst (1/4) Winst-Verlies (1/4) Verlies-Winst (1/4) Verlies-Verlies (1/4) Samen een totale kans van 1. Jij hebt 2x verlies, de kans hierop was 25%. Gewoon pech. Op deze manier zou je zelfs 10 loten kunnen kopen en 0x iets winnen. De kans hierop is echter maar (ong) 0,1%

Ik vraag me bij dit soort dingen altijd af waar ze die kans van 1 op 2 vandaan halen. Vroeger werd altijd tegen me gezegt: Je hebt een kans van 1 op 2 want je kan winnen of verliezen. =) Ookal koop je 100 loten, je weet nooit op welke de prijzen vallen.

Je hebt alleen 100% kans als je 100% van de loten koopt. Zo simpel is het.

Ja, de winkans 1 op 2 geldt voor de hele voorraad loten, niet alleen voor jouw twee loten. Als je alle loten op zou kopen, zou je dus bij de helft van alle loten prijs hebben. Jij hebt van al deze loten net twee loten gekocht die bij de helft zitten waar geen prijs op zit. Pure pech!

Voor elk lot heb je een kans van 50% dat er een prijs op valt. Heb je twee loten dan heb je twee maal 50% kans, en dat is niet hetzelfde als 100% kans. Er is dan 25% kans dat je geen prijs hebt, 25% kans dat je twee prijzen hebt en 50% dat je één prijs hebt. Overigens gaat het om een kans op "een prijs". De kans op de laagste prijs is daarbij verreweg het grootste. En bij die prijs heb je helemaal geen winst. Je wint dus wel een prijs, maar tegelijk verlies je je geld! Ook bij geld terug heb je mijns inziens geen winst. Persoonlijk vind ik deze wijze van promotie dus misleiding. Als het mocht zou ik een loterij beginnen met 100% "winkans". Dan kost een lot € 10,50 en iedereen "wint" dan bij aankoop al een prijs van € 0,50!

Jij doelt op een hypothesetoets. Jouw populatie (n) is echter kleiner dan 20, en we kunnen daarom niet echt veel met zekerheid zeggen. Ik kan je wel een indruk geven. Je stelt dus eigenlijk dat je denkt dat die kans kleiner is dan 1/2? Dan: X ~ B(2, 0.5) H0 : p = 0.5 H1 : p < 0.5 (neem aan dat H0 correct is) P(X <= 0) = 0,25 Aangezien 0,25 > 0.01 zullen we de H0 moeten accepteren. Dit valt binnen de kritische gebied. Sorry! Er is geen reden aan te nemen dat dit niet klopt. Toegevoegd na 10 minuten: Dus bedoel ik: die kans 1/2 kan zeker wel kloppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100