Morgen Herexamen Wiskunde A - VWO, heeft iemand misschien nog handige/nuttige/slimme tips?!

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Vooral niet te moeilijk willen doen! Dat is eigenlijk de meest gemaakte fout op VWO. Alles wat je mag doen op je GRM, doe het op je GRM! En schrijf vooral op wat je doet. Een vergelijking moet je bijv. altijd oplossen met intersect. Gewoon het hele rijtje opschrijven van wat je doet: 15b^2 = 5 GRM -> Y1 = 15x^2 Y2 = 5 WINDOW -> (zorg er hier voor dat je de kruising dus ook echt ziet in de window) Ymin = 0 Ymax = 10 Xmin = 0 Xmax = 10 CALC -> INTERSECT y = 10 b = 10 Toegevoegd na 2 minuten: Even voor de duidelijkheid: de getallen zijn pure onzin. Ik heb niks uitgerekend gewoon laten zien wat de notatie is.

Net als het eerste examen zal het herexamen voor het grootste deel weer uit kansberekening bestaan. Bedenk dat de vragen over kansberekening niet moeilijk gemaakt kunnen worden, ze worden alleen verwarrend gemaakt door het verhaaltje eromheen. In principe zijn er maar een paar verschillende vragen mogelijk over kansberekening, ze kunnen alleen wel op 100.000 verschillende manieren gesteld worden. Ga dus bij elke vraag na wat er nou eigenlijk gevraagd wordt. Schrijf desnoods dat wat er gevraagd wordt over in je eigen woorden, dan lijkt het alweer een stuk simpeler. Ps. Ik heb zelf ook examen Wiskunde A - VWO gedaan dit jaar.

Ga op tijd slapen zodat je fit en scherpt bent, en natuurlijk de stof beheersen, maar dat is logisch!

Dingen die je niet kan onthouden in je GR zetten, door op prg te drukken en dan op new. Dan kan je er hele teksten en formules etc inzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100