Wie kan dit ontcijferen 2?

(Deze 2 regel moeten aan elkaar geplakt worden)

ZGV6ZSBjb2RlIGhlYiBpayBnZWdlbmVy
ZWVyZCBtZXQgQmFzZTY0

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pfff... Het is een in Base 64-gecodeerde zin, die luidt: "deze code heb ik gegenereerd met Base64" Leuk hoor. En nee, de 2 regels moeten helemaal niet aan elkaar geplakt worden. Base64 wordt vooral gebruikt om binaire data zodanig te versturen dat het door zo veel mogelijk systemen ongewijzigd doorgestuurd kan worden, zonder dat er allerlei coderingen/decoderingen aan te pas komen. Bijlagen in e-mails maken er veelvuldig gebruik van.

Dit lijkt me een string die door een webapplicatie is gegenereerd om je sessie op de website te identificeren. Het kan bijvoorbeeld een versleuteling zijn van de gegevens die je in een eerder scherm hebt ingevuld.

Kan ook een MD5 zijn, maar wel een poging doen. Overigens moet ik nu wel zeggen dat 1x leuk is, maar dat je nu met herhaaldelijk dit soort vraagjes op te gooien geen punten scoort bij de Moderators (ik vind het ook niet erg goed). Omdat er een y in voorkomt, kunnen er 3 dingen zijn: 1. Het is een URLencoding of sessie variabele bij websites. 2. Het is een rotzooitje 3. Het is een zin die bewerkt is door transponentie. Doe dit een beetje tussen werk door, dus zal zo een aanvulling zetten (tenzij antwoord eerder al wordt gegeven). Toegevoegd op 29-05-2009 12:40:51 Het antwoord staat hieronder en ik had dit uiteindelijk niet gevonden met het lijstje van aanpakken die ik gebruikte (tenzij ik mijn eigen punt 1 nog onder de loupe had genomen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100