Welke natuurrampen zijn statistisch gezien het meest waarschijnlijk om Nederland te treffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Overstroming, regen- en windhozen en misschien nog een politieke aardbeving, maar dat kan nog ff duren.

-wateroverlast, hetzij door overvloedige regen, hetzij doordat de dijken het begeven. -schade door storm, sneeuwval, ijzel e.d. -uitbraken van schadelijke diersoorten uit andere delen van de wereld, die hier (door het ontbreken van natuurlijke vijanden) vrij spel hebben. denk bijv aan de aziatische boktor. -een tweede Wilders

Gifwolken, noodweer, extreem hoog water en grootschalige stroomuitval.

Overstromingen, kortom alle water-ellende staat ver boven alle andere rampen ...bekijk de geschiedenis maar eens. Belangrijk zijn ook : grote epidemieën : vervuiling van water , lucht en bodem : radioactiviteit In mindere mate : kanaalratten en noordwesterstormen. Voor 'echte' orkanen , aardbevingen ,grote droogte, koudegolven ,vulkaanuitbarstingen en sprinkhaneplagen liggen de lage landen heel gunstig.

Er is nog steeds kans op een alles verwoestende superstorm. Rampzalige overstromingen door de rivieren. Watersnoodramp langs de kust, nog steeds zijn er zwakke plekken, ook hier in Zeeland!

Storm in combinatie met overstromingen zijn voor Nederland het grootste gevaar en dus het meest waarschijnlijk om Nederland te treffen. Zeker als de dijken het niet houden.

Overstromingen we hadden overlast al wateroverlast in amsterdam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100