Klopt het dat waneer je bij een groot opject staat tijd langzamer gaat dan normaal en hoe langzamer plecies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja in zekere zin klopt dat inderdaad. Tijd is een relatief begrip gebleken. Niet alleen verloopt de tijdsduur anders bij hoge snelheden zoals Samuel1304 opmerkt, maar óók gaat de tijd anders lopen afhankelijk van verschillen in gravitatiesterkte. Dit volgt niet alleen uit de algemene relativiteitstheorie maar dit is ook proefondervindelijk waargenomen, bv. door een tijdscorrectie die men bij satelieten moet doorvoeren. Echter, ook deeltjes van de zon met een vervaltijd waarvan we aannemen dat die universeel is, blijken langer te blijven bestaan met als enige verklaring een langere vervaltijd als gevolg van het feit dat die hoog boven de aarde een veel geringere gravitatie ondervinden. Dus theoretisch gezien klopt de stelling. Alleen, wanneer je het uitrekent hoe groot dat tijdsverschil zal zijn, dan zal het bij een object van 1000 ton nog steeds onmeetbaar klein zijn.

Nee dat klopt niet. Toegevoegd na 2 minuten: Tijd verstrijkt en het maakt niet uit of je naast een kiezelsteentje of een torenflat staat. Een minuut duurt in beide gevallen 60 seconden.

Nee dat klopt niet, ik denk dat je in de war bent met de relativiteitstheorie van Einstein. Die zegt dat hoe sneller je gaat, hoe langzamer de tijd gaat.

De tijd gaat overal even snel. Het kan wel zo zijn dat, als je staat te genieten van het grote object, het lijkt alsof de tijd sneller gaat. How time flies when you're having fun......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100