Waarom leren kinderen evolutie theory op school?

Waarom leren kinderen de theory van evolutie op school?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderen zijn (onder andere) op school om kennis op te doen. Daar horen ook wetenschappelijke inzichten bij. Daarom leren ze over de zwaartekrachtstheorie, de elektriciteitstheorie, de evolutietheorie, de stromingstheorie (van water), de warmtetheorie, en al die andere wetenschappelijke beschrijvingen van het universum waarin wij leven.

Met deze theorie leren kinderen de verscheidenheid aan soorten op Aarde begrijpen. De theorie beschrijft het proces waarbij erfelijke eigenschappen binnen een populatie van organismen veranderen in de loop van de generaties als gevolg van genetische variatie, voortplanting en natuurlijke selectie.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Evolutietheorie

Omdat de evolutietheorie samenhang brengt in een groot aantal aan biologische waarnemingen, en die ook verklaart. Een bekend citaat (van Dobzansky) in dit verband is: 'Nothing in biology makes sense except in the light of evolution', of in vertaling 'Alleen evolutie kan biologische feiten verklaren'.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nothing_in_b...

Omdat de evolutie op het moment de meest geloofwaardige uitleg is van het onststaan van soorten en de mens..de wetenschap is voortdurend op zoek naar meer bewijzen voor deze theorie .veel zijn er gevonden. Voor steeds meer wetenschappers iis de gedachte dat we in een computersimulatie rondlopen serieus aannemelijk aan het worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100