hoe kan je de uitstroomsnelheid van het water berekenen bij een waterraket?

de formule van bernoulli zou hier geschikt voor moeten zijn. maar omdat je daar 6 variabelen inzitten en er dus 5 nodig hebt om de formule te kunnen gebruiken, wordt dit een lastig verhaal.

de afleiding hiervan is v = sqrt(2gh)
waarbij
v = snelheid in m/s
sqrt is wortel
g = 9,81
en h is de hoogte in een vloeistof
door de hoogte om te rekenen naar druk zou deze furmule gebruikt kunnen worden, hiervoor moet de beginsnelheid 0 zijn, dus het water in de fles zou stil moeten staan.

is er iemand die mij hier mee op weg kan helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De formule; de uitstroomsnelheid is de wortel uit 2gh wordt gebruikt om de berekenen met welke snelheid een vloeistof uit de uitstroom opening van een open vat stroomt. Zie: https://www.google.nl/search?q=v+2gh+bernoulli&biw=1400&bih=700&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KXLjVK-cCoOvPYKagMgP&ved=0CAcQ_AUoAg Als het water in het vat 4 meter hoog staat, is de uitstroomsnelheid 2x9,81x4=78,48 en daar de wortel uit is 8,86 meter per seconde. In deze formule hoef je de hoogte niet om te rekenen naar druk. Je kunt direct de waterhoogte invullen. Hoe de relatie wordt gelegd naar een waterraket, en wat dat is, is me even niet duidelijk. Maar de druk bij de uitstroomopening is in dit geval 4 meter waterkolom. Dat kun je omrekenen naar kg per vierkante cm, of Pascal dat tegenwoordig blijkbaar gebruikt wordt als eenheid van druk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100