Is dit voor een dier? Een kakkerlak?

Eergister avond vond mijn man er 1 in de gang en vanochtend vond ik er 1 dood in de gootsteen in de keuken. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen? Het leek alsof dit beest een soort scharen had, hij is pikzwart.

Toegevoegd na 58 seconden:
Ik heb een foto maar ik kan m niet uploaden

Toegevoegd na 4 minuten:
Het is een zwart beest, geen lange sprieten eerder een soort scharen bij zijn kop... De onderkant van het lichaam lijkt als die van een pissebed maar dan slanker en mer vier strepen... De kop is klein, maar even breed als z'n lichaam, tussen kop en lichaam zit nog een stuk lichaam wat lijkt op twee kleine schilden.

Toegevoegd na 17 minuten:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=whyxwp&s=8

Toegevoegd na 20 minuten:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=whyxwp&s=8

Toegevoegd na 21 minuten:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=whyxwp&s=8#.U_mZTHgazCQ

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen kakkerlak. Helaas zijn er geen voelsprieten te zien, maar verder lijkt hij veel op een Ocypus olens: stinkende kortschildkever. Valt dat misschien nog te ruiken? Dat is een gewone keversoort in tuin en bos, die wel eens per ongeluk binnenshuis wil belanden. In de tuin is het een zeer nuttig dier, want hij eet vooral slakken. Toegevoegd na 1 uur: Zie ook de bovenste foto op http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/overig/beest.20329 waar je beter de twee grijpers aan z'n kop kunt zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100