is geld magnetisch ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de site van de rijksoverheid staat het volgende: Valse munten hebben meestal afwijkende magnetische eigenschappen. U kunt dit eenvoudig controleren met een magneet. De munten van € 1 en € 2 zijn licht magnetisch. De munten van 10, 20 en 50 eurocent zijn niet magnetisch. De munten van 1, 2 en 5 eurocent zijn sterk magnetisch. Het briefgeld is uiteraard niet magnetisch.

Ik heb het net even voor je getest met 5 cent, 10, 20 en 50 cent. Hiervan was de 5 cent magnetisch. helaas had ik even geen 2 of 1 euro anders had ik dat ook voor je getest.

De buitenring van de €2 en de binnenring van de €1 munten zijn van nikkel. (volgens mij, net als de dubbeltjes, kwartjes, guldens). De huidige 1, 2 & 5 €urocent munten zijn sterker magnetisch. Denk dat het verkoperd staal of nikkel is. Of een legering daarvan. Toegevoegd na 2 minuten: Nikkel word ook door een magneet aangetrokken. Licht magnetische metaalsoort. Een legering is een samenstelling van één of meerdere metaalsoorten, met één of meerdere andere elementen (in bepaalde percentages) toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100