wat is de grootste natuurlijke ramp die de aarde kan treffen?

puur natuur dus los van kernoorlogen of iets dergelijks

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de "buitenaardse" natuurlijke verschijnselen buiten beschouwing laat, dan is 1 van de grootste natuur rampen dat mogelijk kan gebeuren op aarde, de uitbarsting van de supervulkaan Yellowstone, waarvan wetenschappers verwachten dat zodra het gebeurd, de aarde gaat bevriezen, met uitstervingen van vele/alle levende wezens op aarde. Nog een optie: als een vulkaan in de Canarische eilanden in de Atlantische zee zou vallen, dan zou er een gigantische tsunami komen. Als je naar de verleden kijkt, zijn de grootste (bewezen) dodelijke natuurrampen tot dusver overstromingen (China). Maar deze hadden voornamelijk tijdelijke effecten, terwijl een superramp zoals een komeet, of yellowstone uitbarsting een permanente verandering voor de gehele planeet kan betekenen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_natur...
http://www.infoplease.com/spot/disaster2.html

Komeetinslag.

Botsing met een andere planeet of een ander hemellichaam.

Wanneer een ster ontploft heb je een supernova. Dit kan natuurlijk ook met de zon gebeuren, en ik denk dat dat wel vrij rampzalig is.

denk dat het niet te zeggen is want miss barst de aarde wel uitelkaar of ontploft de zon of wat voorheen gezegt word is een komeet inslag of de ozonlaag verdwijnt enz...

De Aarde heeft maar één toekomst en dat is de fatale ramp. U moet wel weten dat de Aarde bijna 5 miljard jaar bestaat en dat er al veel 'bijna' fatale rampen hebben plaatsgevonden (wel of niet bewezen) Enkele voorbeelden (nt bewezen) de botsing tussen Theïa (grootte Mars) en de Aarde .....waaruit uit de as en puin de Maan zou zijn ontstaan : dus is het fatale omgebogen in iets ( waarschijnlijk )positiefs voor ons leven. Andere heel grote rampen zijn inslagen van grote meteoren geweest ( de voor ons bekendste is deze in het Caraïbisch gebied , waardoor op het einde van het Krijt bijna alle grote reptielen verdwenen) Siberische en Indus trappen : ontstaan door bijzonder hevig vulkanisme gedurende duizenden jaren ...waardoor we in een broeikas met giftige salpeterdampen terecht kwamen) De Aarde heeft zich altijd weten te herstellen. In de nabije toekomst verwacht men het exploderen , van at nu het Yellowstone park is ....ook dit zal niet fataal zijn. Maar de Aarde komt tot een eind ,dat is zeker : De Zon zal de Aarde opsmullen (Rode Reus) ; de Aarde zou kunnen stoppen met draaien op een gegeven moment etc etc (de meeste fenomenen kan U op tv zien in het programma ;Worst Scene Scenario.) Ik denk dat men beter de vraag stelt :zullen we plots vergaan of op lange termijn. Toegevoegd na 1 uur: de volgende? Yellowstone? Toegevoegd na 3 uur: tv reeks heet niet Worst Case scenario , maar 'Perfect Disaster' , sorry

Bronnen:
http://dsc.discovery.com/convergence/perfe...
http://www.findingdulcinea.com/news/scienc...

Opwarming van de aarde door uitdijing van de zon. "De verwachting is dat de aarde over een miljard jaar te warm is om op te leven." Dat is lang voordat de aarde door de zon wordt opgeslokt.

Bronnen:
http://www.scientias.nl/de-toekomst-van-on...

De maan uit onze baan verliezen. Hierdoor zal de aarde harder gaan draaien en niet meer onder z'n normale as draaien.

Een diersoort die zijn eigen leefmilieu aantast en de hele aarde bevolkt. Oh wacht...

Wanneer de zon zijn brandertje uit zet !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100