Wat is de functie van een verhoogde stoeprand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verhoogde stoeprand hadden we al in de tijd van paard en wagen en de hondenkar. De functie is niets anders dan een beschermdgebied te scheppen voor de voetgangers en te voorkomen dat een paard met wagen tegen een huis aan reed. Een paard zal namelijk nooit uit zichzelf een verhoging nemen en een hondenkar had te kleine wieltjes om tegen een dergelijke rand op te rijden. Tot op heden wordt het nog steeds voor dezelfde redenen gebruikt, een beschermdgebied creëren voor voetgangers.

Het tegengaan van auto's om over die rand te gaan (om te parkeren) http://www.denbosch.pvda.nl/general/PvdA+in+actie/20110815westenburg.html

Nou de functie word veel gebruikt voor bussen, zodat mensen die slecht ter zijn ook makkelijker een bus inkomen. Verder weet ik niet of je naar dit antwoord op zoek bent maar ik hebt nog een 2de antwoord en dat zijn de normale stoepen die zijn verhoogd. De functie van deze verhoging zal er voor zorgen dat ook weer mensen die slecht ter been zijn, makkelijk in of uit hun auto komen. Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb. Zoniet? Dan is mijn advies om gewoon wat te gaan googlen dat helpt ook vaak.

Om een grens te maken tussen de rijweg en het voetpad.

Als je goed naar een straat kijkt dan zie dat die staat altijd iets bol staat. En als het regent dan stroomt het water naar de zijkanten . En de stoepranden houden het water tegen . En in die stoepranden zitten weer die afvoerputjes die het water weer afvoeren .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100