Waarvoor gebruikt men magnesium?

Gebruikt men het voor in eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wordt soms wel eens gebruikt om autovelgen van te maken.... Toegevoegd na 3 minuten: Sommige voedingsstoffen bevatten magnesium: Voeding die rijk is aan magnesium cacao volkoren/meergranenbrood tarwezemelen sojaproducten noten (vooral pecan, amandelen en cashewnoten) pinda's bonen granen zonnebloempitten en sesamzaad roggebrood donkere bananen risotto en zilvervliesrijst spinazie ananas pompoenpitten makreel krab heilbot pruimen

En voor sommige sporten, bijvoorbeeld ringzwaaien, zodat hun handen niet van de ringen glijden

Vroeger gebruikte men dat voor een foto te maken (fotoflits). vv

Om vuur te maken, als je in de wildernis wandelt: http://www.hiking-site.nl/prikbord/showthread.php?t=4481

Voor vuurwerk

Magnesium is een element dat ons lichaam nodig is. Het speelt een belangrijke rol in het spannen/ontspannen van spieren. Een tekort aan Magnesium leidt vaak tot prikkelbaarheid en een hogere spierspanning. Magnesium in het lichaam wordt niet snel verbruikt, het wordt als het ware steeds gerecycled. Wat je kwijtraakt moet wel worden aangevuld, maar het zit bij gezond eten al standaard in groenten, bruin brood, pitten e.d. Je voegt het dus niet toe aan het eten, dan zou je al snel teveel binnen krijgen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Magnesium wordt onder andere toegepast in vuurwerk (vanwege de felle ontbranding) en in lichtgewicht constructies: het is nog lichter dan aluminium. Verder speelt magnesium een grote biologische rol. Het wordt onder andere in geneesmiddelen en de landbouw gebruikt. Ook in het eten komt magnesium voor. Zowel een tekort als een overschot aan magnesium kunnen leiden tot aanzienlijke problemen (zoals hartritmestoornissen bij een tekort). Een tekort of een overschot komen echter niet vaak voor onder normale omstandigheden, omdat men met normale voeding gewoonlijk een goede hoeveelheid binnenkrijgt. Zie voor gedetailleerdere informatie de bron.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnesium

Aanvulling op bovenstaande antwoorden. Mensen die plaspillen (diuretica) gebruiken stoten soms teveel magnesium uit. Dat moet dan worden aangevuld met magnesiumpillen.

Magnesium is een lichtmetaal, en is zodoende "familie" van Aluminium en Titanium. Wordt gebruikt voor diverse lichtmetalen constructies, zoals inderdaad ook al genoemd voor het maken van lichtmetalen autovelgen. BMW maakt zelfs motoren van magnesium om gewicht te besparen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100