Was Noach Joods?

Ik wil dit weten, want dat verklaart voor mij àlles.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja mij lijkt van wel . Het was toch god (de god v Abraham ) die hem de aanwijzing (visioen) gaf om de ark te bouwen . Er zijn ook mensen die zeggen dat Jezus geen jood zou zijn geweest ,wat ik niet juist vind . Voorop gesteld dat de bijbelse (in het oude testament )verhalen waar zijn gebeurd ,er is tot nu toe geen historisch bewijs voor .

Het jodendom ontstond in de tijd van Abraham (eerste aartsvader). Noach was er vóór Abraham maar kreeg een hele speciale opdracht (bouwen ark) ook was hij rechtvaardig (in zijn tijd). Iedereen die niet-joods is, is noachiet (zonder dat velen het weten) het komt van Noach. God gaf al namelijk al 7 geboden voordat de totale 10 geboden werden gegeven aan de hele mensheid. Deze worden nog steeds toegepast en heeft niets te maken met religie maar omgang.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Laws_of_Noah
http://www.noachieten.nl/
http://www.shalomgemeente.nl/Noachidisch.htm

Als je ervan uit gaat dat de basis van het jodendom is het covenant (het verbond) dat het volk van Israel sloot met God, via Mozes, dan is het antwoord ronduit "NEE". Mozes sloot dat verbond en leefde rond 1300 voor Christus, terwijl Noach leefde rond 2500 v Christus (werd overigens zo'n 950 jaar oud, ahuh) Dus zeggen dat Noach Joods was is net zoiets als zeggen dat Jezus protestants was. De geloofsstroming ontstond pas vele eeuwen na hun dood. Toegevoegd na 46 minuten: Aanvullend: Dat iets een Joodse naam is, komt doordat het een karakter is in de Hebreeuwse Bijbel. Correcter is dus te zeggen dat het een Hebreeuwse naam is, want dat is een cultuur, met een eigen taal, en dus eigen namen. Het Jodendom is daar weer uit ontstaan. Het is dus in principe niet correct om te zeggen dat Noach een Joodse naam is, maar wel om te zeggen dat zowel Noach als het Jodendom voortkomen uit het Hebreeuwse.

Sem of Shem was een zoon van Noach hi was de grootvader van Abraham en de jongste zoon van Abraham (Izaak) verwekt bij Sara was de stamvader van het joodse volk. De oudste zoon Ishmael wordt gezien als de stamvader van de Arabieren (Beide semieten dus). De andere zonen van Noach zijn volgens de overlevering de stamvaders van de andere rassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100