Waarom gebruiken Amerikanen niet het decimale stelsel m.b.t. lengte/afstand?

Wij Nederlanders gebruiken mm, cm, dc, enz... Maar Amerikanen inch, feet, yard, mile enz... Wat wij gebruiken is toch veel handiger, of niet dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de invoering van het metrische systeem in 1875 gebruikte ieder zijn eigen meetsysteem. Dit was niet handig i.v.m. handel en wetenschap. De Fransen hebben een standaard meetsysteem ontwikkeld, zoals wij die nu kennen. Groot-Brittannië en het Gemenebest vormden een buitenbeentje. In 1985 zijn de Engelsen overgegaan op het standaardsysteem. Het metrieke stelsel werd bijna overal ingevoerd. Alleen in Liberia, Myanmar en de VS wordt het metrische systeem nog steeds niet als wettelijke standaard erkend. Men hanteert in de VS nog het imperiale systeem. Toegevoegd na 9 uur: In de jaren '70 hebben ze geprobeerd over te stappen naar het metrische systeem. Maar toen waren er veel klachten van fabrikanten. Gereedschap en apparatuur waren niet gemaakt voor het metrieke stelsel, dus dat zou eerst allemaal moeten worden aangepast. Hier gaat een hoop tijd en geld mee gemoeid. Een andere reden zou de trots van de Amerikanen kunnen zijn. Zij vinden hun systeem goed en waarom zou je een goed systeem aanpassen? Ze zijn het gewend en iets wat je gewend bent, verander je niet zo snel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Metriek_stelsel
http://www.lenntech.nl/calculatoren/lengte...

Vroeger gebruikten wij andere maten zoals duim en el. Toen de overgang naar meter kwam moest iedereen eraan wennen. De euro is toch net zo handig als de gulden, toch denken veel mensen nog in gulden. De SI is in Europa "uitgevonden", de meter staat bijvoorbeeld in Parijs. In Amerika vinden ze hun systeem handiger, want dat zijn ze gewend. Als jij daar zou wonen, zou je dat ook vinden.

Wat wij gebruiken is handiger punt uit. De enige redenen die ik kan verzinnen zijn trots, kosten en het verlies van iets bekends, andere landen zijn wel gewoon omgegaan dus het is niet onmogelijk, gewoon een kwestie van een paar generaties en het is normaal. Het is natuurlijk wel lastig met schakelen en duur, alle borden met afstanden, alle schoolboeken, alle verpakkingen moeten veranderd worden. Toegevoegd na 4 minuten: Yes it's more useful, logical and efficent, but Americans aren't useful, logical or efficent. So really the Imperial system suits America right down to the ground.

Bronnen:
http://answers.yahoo.com/question/index?qi...

Het land is zo conservatief, maar ook groot/belangrijk op industrieel en economisch gebied (wereldmacht) dat ze niet de noodzaak hebben gezien over te gaan op het metrische stelsel. Delen van de (conservatieve) bevolking zijn nog steeds tegen. Wel gebruiken wetenschappers en delen van de Amerikaanse overheid het metrisch stelsel. Maar er bestaan ook (nog steeds) Amerikaanse wetten tegen de import van metric-only producten. (Uiteraard is dat gewoon een importbeperking). Kijk ook maar eens op bijgevoegde site om je beeldvorming te verhelderen.

Bronnen:
http://www.bwmaonline.com/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100