Hoe kraak je de Enigma?

Ik moet nu, voor diezelfde schoolopdracht over de Enigma, opschrijven hoe je de Enigma kraakt. Het hoeft niet heel precies te zijn. Weet iemand dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja,het is ooit gekraakt door een code boek dat is geen kunst. Een Duitse onderzeeër kwam in handen v de Engelsen tijdens de 2e wereld oorlog ,en daar vonden ze de code (de sleutel)en het hele apparaat! om de Duitse berichten te kunnen lezen . Men zegt dat dit een cruciaal voordeel was in strijd ,de Duitsers bleven maar de zelfde codes gebruiken ,de Engelsen twijfelde bijna of de info niet opzettelijk verkeerd was . In dit geval dus door toe val !nu mogelijk met gebruik v computer appeltje eitje . Bij vorige vraag vj stond al een perfect Antw: hoe de versleuteling in elkaar steekt . En ook wat je nodig zou hebben ,het apparaat ,dat zou al heel handig zijn ,de versleuteling Vd codes ,succes

Dat doe je, om te beginnen, door duizenden met de Enigma gecodeerde nazi-berichten af te luisteren. Verder is het handig als je zo'n apparaat uit een gezonken U-boot opduikt; dat scheelt ook een heel stuk uitzoekwerk. Geef al die gegevens aan 's werelds slimste wiskundigen en laat ze uitvogelen hoe het werkt. Als de vijand zo stom was om codesleutels te hergebruiken dan komen ze er binnen een paar maanden uit, anders is het niet te kraken. Alternatief is uit te zoeken wie de gecodeerde berichten verstuurd en daar een leuke undercover agente op af te sturen die al haar charmes gebruikt om dichter bij de informatie te komen. Deze kraaktechniek heet social engineering en is veel eenvoudiger uit te voeren dan de wiskundig aanpak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100