Bij het tas inpakken: vouwen of prakken?

Meestal hanteer ik een soort freestyle-techniek die tussen vouwen en prakken in zit, maar op welke manier kun je het meeste (zo goed mogelijk) in een tas krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Prakken zou ik niet doen, tenzij je het niet uitmaakt dat je kleren helemaal gekreukt zijn. Je kunt dus beter vouwen. Maar er is nog een manier. Je kunt je kleren oprollen. Hierdoor heb je veel plek over, en je kleren kreuken minder

Mijn ervaring: zoveel mogelijk vouwen, dan past er het meeste in je koffer. Op een gegeven moment past er niets meer in dat nog kan worden gevouwen. Heb je dan toch nog grotere dingen over, rol die dan op en stop ze in de overgebleven ruimte. De laatste hoekje vul je op met kleine dingen, zoals sokken en onderbroeken.

Dat hangt een beetje van je tas af: - koffer e.d.: netjes gevouwen en gestapeld. - rugzak/fiettas: als kleine stapeltjes (in plastic zakken) oprollen en de ronde pakketjes naast elkaar in je tas schuiven. Dan blijft het redelijk kreukvrij en er past veel in je tas.

Ik gebruik zogenaamde "space" zakken. Met deze kan je je kleding vacuüm trekken en zo ruimte vrijmaken.

Niet vouwen of prakken, oprollen! Klinkt misschien vreemd, maar uit redelijk veel reiservaring kan ik zeggen dat je zo toch echt het meeste in je tas of koffer krijgt. Ook kreukt je kleding niet zo erg als bij het proppen.

En wat ook nog werkt is badlakens e.d. breed opvouwen en laatste als een soort afsluiting over je andere spullen heenvouwen.

Vouwen neemt naar mijn mening nog altijd de minste plek in en ben je zeker van hoeveel erin gaat. Prakken kan je toch op allerlei manieren doen, de ene keer past het wel en dan vervolgens niet. Met vouwen heb je een soort van zekerheid zeg maar..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100