Op tv heb je diverse paranormale programma's. Waarom praten ze nooit met slechte geesten zoals die van Hitler of Stalin of een bekend persoon.

In diverse programma's komen paranormaal begaafde personen in contact met overleden personen (mits je hier in geloofd). Maar waarom komen of zoeken ze geen contact met mensen zoals Hitler, M.J., Stalin, Jezus, Elvis of een ander zeer bekend persoon. Het moet toch juist interessant zijn wat een geest van zo'n persoon nog te melden heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad bere-interessant de geschiedenis eens te horen vanuit het gezichtspunt van een dictator. Al was het alleen maar om extra kennis op te doen: waarom nam zo'n persoon bepaalde beslissingen, wat waren de achtergronden van zijn geloof en zijn handelingen, enzovoort. Echter - een medium loopt een veel te grote kans op ontmaskering als ze zou doen of ze contact heeft met een bekend persoon. Normaal gesproken ga jij naar een medium omdat je nog iets aan je oma wilt vragen (zomaar een voorbeeld). Het medium hoort jou uit, en krijgt een goed beeld van wat jij graag zou willen horen. En, heel belangrijk: het medium weet wat jij NIET weet. Ze kan jou nu iets vertellen dat je graag wilt horen (waar jij dus blij van wordt), en ze kan iets vertellen waarvan ze weet dat jij nooit kunt controleren of het de waarheid is. Als jij dat zou kunnen controleren, zou je haar niet hebben bezocht. Het medium kan dus nooit door de mand vallen, en ze heeft na afloop altijd een blije klant. Als een medium echter contact zou opnemen met Hitler, Stalin, Elvis, of een andere bekende persoon, zijn er altijd historici (of muziekkenners, in het geval van Elvis) die méér over die persoon weten dan het medium. Dat betekent, dat ALLES wat ze beweert door te krijgen, door duizenden mensen kan - en zal - worden gecontroleerd. Aangezien het medium een kennisachterstand heeft, kan ze dus nooit antwoorden geven zonder dat ze een gigantisch groot gevaar loopt dat ze door de mand valt doordat ze duidelijke onzin verkondigt.

Ik denk niet dat mensen zitten te wachten om ooit nog iets van dictators te horen,maar van artiesten zou het wel kunnen vind ik.

Die paranormale mensen helpen meestal een persoon. Die paranormale persoon praat dan met een overleden bekende van die persoon. Die overledene komt dan als het ware naar die persoon toe. De geest van een bekend iemand of dictator o.i.d. zal niet zomaar een onbekend/vreemd persoon bijwonen.

Wie zegt dat de geest van dit soort mensen slecht is? Als mens waren ze in en in slecht, maar dat was als mens, ze zijn nu echter geesten en hebben hun les op aarde gehad. Zo ook met erg bekende mensen, het leven op aarde is voorbij, ze zijn nu gewoon weer geest.

Omdat het complete onzin is. Die figuren die claimen met geesten te praten doen aan "cold reading" (zoek maar even op). Absoluut een talent als je dit goed kunt toepassen. En hoopjes mensen geloven erin. Jouw vraag beantwoord het al dat het onzin is. En daarnaast, welke "geest" is zo achterlijk om de reader in zijn oor te fluisteren: "Hey, ik ben een geest, maar ik zeg niet hoe ik heet. Mijn naam begint met de letter S!" Zoals ik al schreef, google maar even op cold reading, en je zal een stuk wijzer worden mbt dat soort entertainment. Ik wil wel een kanttekening erbij zetten: Als mensen hierin geloven en ze zijn er gebaat bij, mijn zegen hebben ze hoor. Ik wil er niet mee zeggen dat de mensen die erin geloven onzinnig zijn.

Bij "Ghosthunters International"(op SyFy)hebben ze een keer geprobeerd contact te zoeken met de geest van Adolf Hitler. Alles is altijd even vaag:geluiden,schaduwen etc. Vraag me af of er mensen zijn die dit programma serieus nemen. Maar het antwoord op je vraag is dus ja!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100