Hoe onstaat een droom?

Als je droomt, ben je net in het echt in een wereld terecht gekomen.. maar hoe kan dat eigelijk??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb even het één en ander nagelezen aangezien ik het wel een leuke vraag vond. Al meende ik dat ik deze wel eerder heb gezien hier op GV. Maar dat geeft niet! Vond het leuk om info op te zoeken. Hierbij de info die ik het meest interessant vond en je vraag doet beantwoorden. "Hoe ontstaat een droom? Een droom wordt samengesteld uit een paar onderdelen. Eén daarvan is dat wat je overdag meemaakt, de ‘dagrest.’ Dan duiken er zomaar beelden er herinneringen op die willekeurig in je hersenen worden geactiveerd. Dus: je leraar aardrijkskunde gaat opeens in discussie met de caissière met wie je vandaag ruzie had, in de tuin van je vroegere buurman. Bovendien wordt je droom gevormd door je eigen verwachtingen, angsten, et cetera. Als je angstig bent ingesteld, interpreteer je je eigen droombeelden ook met angst en beven. Een grote onbekende man wordt daardoor een eventuele massamoordenaar. Zit je lekker in je vel, zal hij zich sneller ontwikkelen tot een spannende vreemdeling. Ten slotte zijn er nog de prikkels van buitenaf. Als je ligt te dromen en iemand zou jouw hand in een bakje koud water doen, dan is er grote kans dat je dat meeneemt in je droom. Dan droom je bijvoorbeeld dat je je hand uit het autoraampje steekt onder het rijden. Brr, wat een koude wind! Ook rare geluiden kunnen op diezelfde manier worden opgenomen in een droom. "

Bronnen:
http://www.lydiavanderweide.nl/vriendin/ar...

dromen zijn een gedeeltelijke verwerking van alles wat je meemaakt, doet, denkt,ervaart of ziet Het is ook niet bewust, misschien dat het daardoor net echt is. Ruiken, voelen, huilen alles kan in je dromen. totdat je wakker wordt en bewust weet dat het maar een droom was.

Ik heb ooit gelezen dat dromen een foutje van de evolutie zou zijn. Achtergronden weet ik niet meer, ga ik eens opzoeken. Wat ik wel frapant vind is dat je, als er in je droom iets gebeurt wat in het echt niet kan (je kunt vliegen, een persoon verandert in iemand anders, etc.) je je hier in een droom helemaal niet over verbaast. Of heb ik dat en niemand anders?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100