Weet iemand iets over de Balkan en de Ottomaanse rijk?

Wat is precies het verschil van de Balkan en en Ottomaanse Rijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ottomanen zijn Turken. Die Ottomanen hebben zo ruwweg tussen 1300 en 1923 na verovering van tientallen landen een gigantisch rijk gesticht. Van Noord Afrika en het Midden-Oosten tot in Oostenrijk. Ze hebben voor de poorten van Wenen gestaan. Als Wilders toen geleefd had, zou hij zich echt zorgen over de islamisering van Europa hebben kunnen maken. Het rijk omvatte de gehele Balkan. Dat is het gebied tussen Oostenrijk/Hongarije en Griekenland. Aan de westkant grenst dit gebied aan de Adriatische Zee en omvat de republieken Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië/Herzegovina, Montenegro (hoort nu bij Servië), Kosovo en Macedonië en dat heette vroeger Joegoslavië. Ook Albanië ligt nog in de Balkan. Pas na de Eerste Wereldoorlog stortte het Ottomaanse rijk in. Op de Balkan leven nog grote groepen Moslims die destijds de godsdienst van de bezetters hebben overgenomen. Dat geeft nu nog steeds spanningen. De Servische generaal Mladic, die nu in Den Haag terecht staat, heeft zelfs geprobeerd een deel van die bevolking een kopje kleiner te maken en dat is hem nog gelukt ook ( ca. 8000 mannen en jongens) Zo, dat is in een notendop het antwoord op je vraag. Hoef je dat lange Wiki-verhaal niet meer door te lezen... ;-)

Het ottomaanse rijk was veel groter. "Op het hoogtepunt besloeg het een enorm gebied in Noord-Afrika, Azië en Europa." De balkan is enkel het schiereiland aan europa.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ottomaanse_Rijk

De Turken (de Ottomanen) zijn ergens in de 12e eeuw in een grote veldslag tot staan gebracht. Misschien heb je zoiets een keer gehoord en zoek je daarom naar het verband. Toegevoegd na 3 minuten: De Turken werden in 1878 verslagen. Die 12e eeuw slaat geloof ik op iets anders waar ze het op de Balkan nog steeds over hebben.

Bronnen:
http://www.landenweb.net/bosnie-herzegovin...

de balkan was altijd europa's 1ste defensie lijn tegen de ottomanen die europa wilden veroveren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100