Hoe kan ik mijn Chi opwekken, en wat kan ik er precies mee?

Ik zie het vaak in van die Chinese anime tekenfilmpjes. Dan roepen ze hun Chi op, en dan hebben ze veel meer kracht om te vechten. In hoeverre kan het ook in het echt?

Toegevoegd na 11 uur:
Kan ik als ik veel oefen, en mijn chi kan ik sturen en voelen. Kan ik het dan gebruiken bij mijn sporten Thaiboksen, Jujitsu en MMA? Kan ik dan een speciale klap geven met extra power ofso?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen in anime maar ook in de "gewone" films komt het wel eens voor. Tai Chi bijvoorbeeld, Tai Chi is buiten een vechtkunst, een gezondheidsoefening en een weg tot levenskunst. Het heeft zijn oorspong in China. Belangrijk zijn ontspanning, een goede lichaamshouding en het begrijpen van energiepatronen. Het beoefenen van Tai Chi heeft gunstige effecten voor de gezondheid, het welbevinden en je persoonlijk functioneren. Het brengt je dichter bij jezelf en meer in balans. Onderdelen van de Tai Chi - beoefening zijn de vorm, pushing hands, en begeleidende oefeningen. De begeleidende oefeningen worden ook wel Chi Kung of Qi Gong genoemd. Tai Chi wordt wel geschreven als Tai Chi Chuan, Taijiquan of T'ai-Chi Ch'uan http://www.lakerveld.org/wat-is-tai-chi.html Als je dus Tai Chi zou doen, leer je hoe je die energie op kunt wekken, en hoe je het kan gebruiken. In china, doen veel mensen het in groepen, 's ochtends in de vroegte, om zo energie op te laden om voor de dag. Maar Tai Chi is niet de enige vorm van bewegen, die je kan leren hoe je met je Chi om moet gaan. Er zijn vele verschillende vormen en manieren. Het is maar net, waar jij je het prettigst bij voelt. Soms is dat een zoektoch, en moet je voor jezelf eerst het e.e.a. uitproberen om er achter te komen wat je het beste past. http://www.abc-van-meditatie.nl/meditatietechnieken/beweging2.asp http://www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=33 http://chi-kung-training.com/chikung-kort-krachtig.html

Je leert het als je Oosterse vechtsporten gaat doen, bij aikido heet het bv. ki i.p.v. chi. Wat je leert is het sturen en gebruik maken van je innerlijke energiestroom.

Als je er in gelooft dan kan veel. Maar het blijkt geen gemakkelijke materie. Je zult je moeten verdiepen in "Een subtiele elektromagnetische kracht doordingt alles in het heelal om het leven gaande te houden. Het verbindt ons hoofdzakelijk met al het andere en wordt in China chi of qi genoemd, in Japan chi en in India prana. Het doordringt alle materie en stroomt door alle levende wezens, van de een in de ander en draagt informatie op dezelfde manier als bloed dat door je aderen stroomt en voedingsstoffen naar je verschillende lichaamsdelen brengt. Het menselijk lichaam is een complex veld van voortdurend bewegende chi, dat circuleert door cellen, weefsels, spieren en interne organen......" etc. etc. Ik heb een site gevonden die vol staat met teksten over Chi. Voor mijn gevoel is het een onsamenhangend verhaal, met o.a. zinnen als De Chi energie binnen in je en om je heen bezit kenmerken die steeds veranderen en verandert daarom op bepaalde wijzen en op specifieke momenten je manier van denken en voelen. Misschien heb je er wat aan: http://www.loesje.info/esoterie/chi_energie_grondbeginselen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100