Wat was er het eerst? vuur of water?

Weet jij het antwoord?

/2500

vuur is er al miljoenen jaren, door lavastromen maar uiteindelijk zit er in alles water

Water, want dat is gemaakt tijdens de schepping of oerknal, net waar je in gelooft. Vuur is later door mensen uitgevonden.

Water bestaat uit waterstof (H) en zuurstof (O). Waterstof - en in mindere mate Helium (He) zijn de oerelementen van het universum. Alle hogere elementen zijn door middel van kernfusie (nucleosynthese) gevormd in sterren. Voor het maken van de grondstoffen van water had je dus kernfusie nodig. Dit brengt hoge temperaturen met zich mee - maar niet per sé vuur. Hiervoor heb je namelijk óók zuurstof nodig. Echter, gezien het bovenstaande ben ik geneigd om te zeggen dat vuur er waarschijnlijk eerder was.

water onstaat door oxidatie (verbranding )van waterstof en zuurstof ,dus ik denk dat het vuur er eerder was.

Vuur is een chemische reactie tussen een brandstof en zuurstof. Op zich al zo oud als de aarde. Water is een substantieel onderdeel van de aarde. Vanuit deze optiek kan je niet spreken van "wat was er eerder", net zo min als lucht en aarde. Voor wat betreft het gebruik van vuur door mensen is het evident dat water er eerder was dan vuur.

Water en vuur zijn twee elementen. De oude Grieken dachten dat er maar vier elemenet waren'; aarde lucht water en vuur, Ze zijn dus gelijktijdig ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100