Associëren de kleinste kinderen zich steeds met een andere Teletubbie naarmate ze ouder worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De meeste kinderen kiezen een favoriete teletubbie, en daar blijven ze meestal bij totdat ze over de hele teletubbie-fase heen zijn. Mijn dochter koos lala, haar vriendinnetje po. Een jaar later waren teletubbies stom en ze gingen niet 'over' naar een andere. Ik denk dat de meeste zich associëren met po of lala, omdat die lief, speels en grappig zijn. Tinkie winkie is gewoon een beetje irritant en heeft ook nog eens een lelijke stem, en welk kind kan zich nou associëren met tinkie winkie? Dipsy doet er niet echt toe, maar die zal wel een goede 3e plaats zijn. Na de teletubbie-fase wordt het meestal een ander figuur waar ze zich mee associëren.

Ken geen kinderen die zich daarmee associëren eigenlijk. Ze zien het als groep in geheel.

Ik denk dat ze zich na het peuter zijn niet meer met de teletubies associëren, maar bijvoorbeeld met Bob de Bouwer of Dora the Explorer en later met Superman en Barbie..

en als ze nog ouder worden met Ash Ketchum. Nee, ik ken geen kind dat op straat roept "Ik ben Lah-lah, en jij Kinky Windy" ...

Ik werk met jonge kinderen. Deze vinden teletubbies wel leuk, maar associëren zich niet met een teletubbie. Misschien doet een enkele peuter dat wel, maar ik ben ze niet tegengekomen. Ze associëren zich wel met Bob de Bouwer, Princess en Spiderman.

Teletubbies is tegenwoordig niet meer de hype onder peuters, zoals het was toen ik klein was. Ik weet nog wel, iedereen had een favoriete teletubbie. Dat veranderde over het algemeen niet. Het had meer te maken met de persoonlijkheid die je had, wou hebben of wou dat anderen dachten dat je had. Ik werd bijvoorbeeld vaak gezien als de tomboy maar voelde me niet zo, dus ik wou Po zijn, de meest schattige en meisjesachtige teletubbie. Zo was er voor iedereen iets. Teletubbies is overigens maar zo'n korte fase dat kinderen niet genoeg ontwikkelen om van favoriet te wisselen.

Nee, ik kan geen enkel aanknooppunt vinden waarom dit zo zou zijn.

Zijn er dan verschillen in Teletubbies? Oudere en jongere? Ik heb wel eens mee moeten kijken toen een paar nichtjes en neefjes op logeren waren, maar ik zie geen enkel verschil in de ene en de andere teletubbie... En als ik al geen verschil zie, dan is de kans ook niet zo groot dat de kinderen dat wel zien... :-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100