Moet er op een stukje weiland waar paarden lopen een schaduw plek staan als bescherming tegen de hitte?

Bij mij, voor de deur. op een voormalig bloemkolen veld lopen zomers paarden. Ik zag; als er een hittegolf was, de beesten vibreren, ik stoor mij er aan dat er geen boom of afdak staat, ook als er stortbuien zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De dierenbescherming schrijft hier over: "Ze kunnen zeer goed tegen de hitte. Het is ook niet wettelijk vereist dat paarden en pony’s in de schaduw kunnen staan. Het verdient wel de voorkeur om het dier zelf een keuze te geven. Uiteraard is het van essentieel belang de dieren genoeg water te geven. Heeft u toch de indruk dat een paard of pony in uw omgeving grote problemen heeft met de hitte? Bel dan het Meldnummer Dierenmishandeling: 0900 - 20 21 210 (10c./p.m) of met de Dierenbescherming afdeling Nijmegen e.o. 024 3731031." Dus als je zelf echt denkt dat het dierenmishandeling is, kun je ingrijpen. Persoonlijk zou ik voor ik de dierenbescherming belde in zo'n geval eerst even contact opnemen met de eigenaar van de paarden.

Bronnen:
http://www.dierenbescherming-nijmegen.nl/i...

Ja, dat moet (tenminste, dat vind ik). Ik vind trouwens ook dar paarden flink ver moeten kunnen lopen en niet in een klein weiland thuis horen. Toegevoegd op 13-06-2009 08:07:38 Bij twijfel of dieren goed behandeld worden, kan je de dierenbescherming bellen: 0900-2021210. Zij kunnen goed oordelen.

Bronnen:
http://dierenbescherming.nl

Een paard gaat van nature onder beschutting staan, dus ze hebben dat nodig als het er niet is in gevangenschap... Helemaal terecht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100