Wat komt er na de mens?

De wereld is zo lang zonder mensen geweest en ooit komt de tijd dat de wereld weer zonder mensen is.
Welk dier zou voldoende kunnen evolueren om de plaats van de mens in te nemen en waarom denk je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik hou het op schorpioenen als dominant schepsel. Zij zijn inderdaad samen met de kakkerlak de wezens die al onze verlaten shit kunnen overleven. Het nadeel van de kakkerlak is dat ze geen duidelijk afweermiddel hebben die ze zouden kunnen evolueren tot iets bruikbaars terwijl de schorpioen een mooie staart heeft die prima een paar grijpers kan ontwikkelen en zo op een andere manier de wereld leert kennen. En met een beetje slim wrijven aan hun lijfje kunnen ze best een knap taaltje leren. anyway ze zijn gewoon net even wat slimmer dan kakkerlakken...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schorpioenen

misschien de ezel, die heeft het altijd gedaan.....

De natuur is zo weer de oude... Maar dat er dan een ander dier opstaat om de plaats van de mens over te nemen, geloof ik niet... De reden waarom de mens uitsterft, zal ook alle andere zoogdieren met zich meetrekken... Dus dan moet het de bacterie worden... Dus dan moet het van voren af aan gebeuren en dan zal de mens wederom tevoorschijn komen... Via de bacterie dus...

Vreemd genoeg denk ik de kakkerlak. De kakkerlak heeft de beste eigenschappen om te overleven. Het is veelzijdig en kan op veel plekken overleven. Bovendien kan de kakkerlak tegen radiatie. De mens zal waarschijnlijk zichzelf vernietigen en er is grote kans dat de mens dat via een atoom oorlog doen. Zeker in dat geval zal de kakkerlak overleven en waarschijnlijk door evolueren tot een vorm van intelligentie.

Ik las ooit eens: De mens is geëvolueerd uit een aap, waarom bestaan er nog steeds apen. Daar zit een soort van wijsheid in die mij aanstaat, waarom zouden die andere apen evolueren tot iets als een mens? Ik zie geen voordelen voor die andere apen en al die andere miljarden organismen op deze planeet. Waarschijnlijk veroorzaakt de mens een kunstmatige levensvorm.

Mieren! Mieren beslaan in gezamenlijk gewicht een kwart van alle leven op aarde, en driekwart van de insecten. Ze leven overal op Aarde, behalve op Antarctica. Mieren hebben zich kunnen aanpassen aan zeer verschillende leefomgevingen; waar ze voorkomen zijn mieren de dominante levensvorm op de bodem. Een biologisch succesnummer in vele opzichten waar wij als mens nog heel veel van kunnen leren.

Ik denk ook dat het een insect zal zijn.Misschien krijgen we dan op den duur reusachtig grote insecten zoals in dat verhaal van Kafka.Toen Gregor Samsa op een morgen ontwaakte zag hij dat hij in een reusachtig insect veranderd was. Alleen zal er dan geen mens meer zijn om het te aanschouwen.

Dat zal de soort uit de familie (hominidae, pan) zijn, omdat deze evolutionair gezien het dichts bij de mens staat. Dus de Pan troglodytes (Chimpansee) of Pan paniscus (Bonobo of Dwergchimpansee) Toegevoegd op 10-06-2009 22:31:31 "De intelligentie van de chimpansee is wellicht ongeveer even hoog als die van de mens. Ze kunnen werktuigen maken om voedsel te verkrijgen. Uit recent onderzoek blijkt dat ze op kleine dieren kunnen jagen"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chimpansees
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hominidae
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hominini
http://www.nd.nl/artikelen/2006/augustus/2...

Wat ons anders maakt aan andere dieren is ons bewustzijn. Dit bewustzijn resulteert in een gedraging van de mens vergelijkbaar met het bevuilen van eigen nest. Buiten olifanten die wel is alcoholische vruchten nuttigen, is er ook geen ander dier welk zich zo vol stopt met drugs. Na de mens zal er niets meer komen met een bewustzijn, en de Aarde zal in een biologisch evenwicht weder keren. Uiteindelijk zal er geen overheersend diersoort zijn.

Ik denk toch dat dat virussen zijn (dat zijn toch ook beestjes). Of ben ik nou te bang gemaakt? Ik weet niet of het dan gaat om een volwaardig evolutieproces. Eerder de vermeerdering ervan.

Misschien een waterdier? Er is wellicht sprake van overbevissing nu dus wrs is dit antwoord te betwisten. Maar ik denk nu eerder aan de klimaatproblematiek waardoor de ijskappen smelten en een steeds groter deel van de aarde onder water komt te staan. Toen leek het mij ineens niet zo vreemd als 'de nieuwe mens' een soort zou zijn met kieuwen/amfibie-achtig wezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100