klok op 19:44uur

Bijna elke dag als ik 's avonds op de klok kijk, dan is het 19.44 uur.

Dit al jaren lang.

Hoe kan dit?
En heeft dit gebeuren ook een naam?
Dit lijkt mij geen 'toeval'.

Toegevoegd na 2 minuten:
Het is dus niet zo dat ik echt wacht en blijf kijken totdat het dus 19:44u word. Of het als ik kijk, is het al 19.44u of de ik zie de klok van 19:43 naar 19:44 springen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beroemde psycholoog Carl Gustav Jung noemde dat verschijnsel 'synchroniciteit', oftewel, 'toeval bestaat niet'.

Bronnen:
http://www.vruchtbareaarde.nl/artikelen/Jung.html

ja die naam is "puur toeval" het is je gewoonte om dan te kijken... net als ik elke avond 11.11 zie als ik even op mijn klok kijk...puur toeval...

Óf je klok staat stil, óf je kijkt veel te vaak hoe laat het is.

Messchien doe je voordat je op de klok kijkt iets wat je altijd doet, want altijd op een vast moment afloopt, zoals een tv programma. En ben je gewent om dan altijd op de klok te zijn ;)

De eerste paar keer zal toeval geweest zijn en toen werd het een gewoonte, je biologische klok zegt tegen die tijd gewoon, kijk even op de klok. Dat heet gewenning :)

De volgende keer als je op de klok wil kijken eerst even wat anders gaan doen. dan kan je weer op de klok kijken. lees even een boek of een krant. Je zult zien dat het dan 19.55 is probleem opgelost

dat komt omdat jij altijd om 19.44 uur naar je klok kijkt dat is de enigste reden

Omdat als je het twee keer vlak na elkaar ziet, dat opvalt.. Dat onthoud je. De andere keren dat je op de klok kijkt is het lang niet zo opvallend als 19:44. Het lijkt alsof je bijna alleen op die tijd kijkt, maar de andere tijden onthoud je niet zoals dat aparte geval. Zelfde principe als dat je iemand ontmoet doe je nog nooit eerder hebt gezien, dat je die ineens bijna elke dag ziet. (heb dat laatste op dit moment trouwens ;))

Bronnen:
Psychologie

soort biologische klok?

dat is het hetzelfde dat ik altijd om de zelfde tijd wakker wordt.

ik heb gehoord dat je dan aan het ontwaken bent. het is iets spiritueels. zelf weet ik er ook niet veel van, maar ik heb het ook heel vaak. ik weet niet of u hyves hebt, maar dan zou u op wat spirituele hyves kunnen kijken. daar staat heel veel informatie op. Zie de bron bijvoorbeeld.

Bronnen:
http://paranormaal1.hyves.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100