Hoe kun je een rekbare metalen mouwophouder / armband als je hem uitrekt /groter maakt, weer terugbuigen / terug krimpen?

Vraag over een rekbare mouwophouder / armband. Als bijv. iemand met een dikkere arm je mouwophouder / armband draagt wordt hij groter, want hij rekt dan uit. Na gebruik blijft hij dan ook groter en neemt niet meer zijn oorspronkelijke kleinere afmeting aan. Hoe kun je hem weer terugbuigen / terug'rekken', zodat hij weer de oorspronkelijke kleinere maat heeft? Kun je hem laten krimpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op het laatste deel van de vraaguitleg moet het antwoord helaas ‘nee’ luiden. Als zulke “platte trekveren”, trekveren met van opzij gezien platte in plaats van ronde wikkelingen, want dat zijn het eigenlijk, met name tijdens het aanbrengen of afdoen tijdelijk veel te ver uitgerekt worden, dan raken de wikkelingen inderdaad plastisch (permanent) verbogen. En aangezien er voor het maken van een trekveer die zelfs in zijn kortste stand nog licht aangespannen blijft echt een aparte machine nodig is, is het voor een consument al helemaal onmogelijk om een eenmaal verrekte trekveer terug strakker te maken. Bij de wat duurdere exemplaren, die je in een herenmodezaak kunt vinden, zit er daarom een normaal vrijwel onzichtbaar beperkt elastisch zig-zag lint aan de binnenkant in opgesloten, dat de maximale uitrekking van de metalen veer tot een bepaalde veilige lengte beperkt, zodat het metaal zelf niet permanent verbogen en minder bruikbaar kan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100