Hoelang blijft electromagnetische straling actief?

Hoelang blijft electromagnetische straling (vb uit magnetron, mobiel) actief tussen het onstaan en het verdwijnen ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het blijft niet actief, vergelijk het maar met een lamp. Als die aan is geeft die licht, zet je de lamp uit, is het licht weg.

Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Straling van bijvoorbeeld een mobiel verspreid zich als een bol om die mobiel heen. Zolang de mobiel werkt zal die bol er zijn en zich steeds verder uitbreiden tot niet meer meetbaar. Maar het zal zich altijd steeds verder uitbreiden. Als de telefoon stopt (batterij op enzo) dan zal er geen straling meer zijn, maar krijg je een straling loze bel binnen de straling bel die er was toen hij nog aan stond. Dus in zekere zin blijft de straling voor altijd bestaan. En in andere zin is hij weg op het moment dat de mobiel zonder stroom zit. Voor een magnetron is het iets anders. Straling kan de magnetron niet uit dus deze stopt op het moment dat je de magnetron uitzet. Als de magnetron aanstaat is deze gevuld met straling.

Niet, straling zelf is namelijk niet 'actief', het is de bron van de straling die deze 'actief' uitzend. Bedoel je dus: "hoelang blijft ems aanwezig?" dan is het antwoord: die tijd is gelijk aan het quotiënt van de afstand die de straling aflegt en de lichtsnelheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100