Als er meer zon op zonnepanelen valt heb je dan ook meer energie?

Ik ben voor school bezig om een project over het minderen van gebruik van aardolie te maken. Mijn idee was dus een school ontwerpen met zonnepanelen, en dan op verschillende plekken spiegels te plaatsen om vervolgens meer zon op de panelen te laten vallen. Maar ik weet niet zeker of meer zon ook meer energie betekent, klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja meer zon betekent meer energie, omdat er allemaal deeltjes op de panelen liggen die op zonne stralen reageren en dan. Zo elektrische stroompjes krijgt. Dus hoe meer zon des te meer stroom er op gewekt wordt.

Klopt. De hoeveelheid enertie per seconde noem je vermogen: P = E/t. De hoeveelheid vermogen per oppervlak noem je intensiteit: I = P/A. Als je meer zonnestralen naar een stukje zonnepaneel stuurt, verhoog je de intensiteit en zo het vermogen. Houd er wel rekening mee dat dit niet een recht evenredig verband hoeft te zijn. Zonnepanelen hebben namelijk een maximaal vermogen. Qua spiegels is metaal misschien een optie, reflecteerd goed en is goedkoop.

Het is te hopen dat er geen stukjes zon op vallen, dat zou niet helpen.Het licht daarentegen wel( grapje ) tot de maximum dat de installatie aankan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100