downloaden; hoe kan het?! (niet hoe moet het) Wie kan mij uitleggen hoe dit proces precies werkt?

Ik studeer journalistiek en ik wil eens stuk schrijven over piraterij. Ik zit nu in de mijn eigen tuin een film te downloaden en vind dat al heel normaal. Maar hoe kan het in godsnaam dat ik zonder iets met alleen maar wifi van niets plots een film op mn computer heb en die kan kijken... Best wel wonderbaarlijk dat zo'n film uit de lucht komt aanvliegen.. Wie kan mij uitleggen hoe dit proces precies werkt?? Zodat ik t begrijp en andere niet wizzkidzz ook. Super bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je iets download dan trek je alle date via een HTTP of FTP protocol naar je computer. De duur van het downloaden hangt dus af van de lengte en de kwaliteit van de film. Jij ontvangt eigenlijk een fotokopie van de film, met alles wat de bron ook heeft.

alle bestanden bestaan uit bits. Een bit is een 0 of een 1. als je 8 bits achter elkaar zet, heb je dus een serie die al redelijk wat verschillende waardes aan kan nemen: 2^8 waarden, dus 256 waarden aannemen. deze bytes worden bijvoorbeeld gebruikt om tekstbestanden te maken: 1 byte kan al heel wat verschillende tekens aannemen. bytes kunnen zich ook vormen in een afbeelding. elke pixel in een afbeelding is dan een specifieke kleur, gedefinieerd door verschillende bytes (verschillende bytes kunnen namelijk nóg meer kleuren maken). Deze pixels worden dan achter elkaar gezet, en zo krijgt met een afbeelding. Als men snel afbeeldingen achter elkaar zet, krijgt men dus een film. Als jij een film download, worden de nulletjes en eentjes in hoog tempo doorgegeven aan jou computer, dit gaat met massa´s tegelijk. Zo downloadt jij je film. Hoe het natuurkundig allemaal werkt met hoe het komt "aanvliegen" kan ik je zo niet zeggen, misschien een ander die dat gedeelte kan aanvullen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100