Hoe werkt een touch screen ?

Hoe wordt een aanraking met het scherm omgezet in een opdracht voor de computer? Is dat bijvoorbeeld door plaatselijke druk of misschien temperatuur of anders ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn verschillende technieken voor zoals het meten van een weerstands-, capaciteits- of geluidsgolfverandering op een bepaalde plaats op het scherm die dan omgezet worden in coordinaten waarmee de software kan bepalen waar u aanraakt. Voor moderne mobiele apparaten zoals de iPhone van Apple is dit niet genoeg, die moeten accuraat kunnen reageren op simultane aanrakingen van meerdere vingers. De oplossing die hiervoor bedacht is, bestaat uit een andere toepassing van de condensatortechniek. Bij deze methode is de condensator opgebouwd uit een matrix van stroken condensatormateriaal. De snijpunten van de x- en y-as van deze matrix vormen de coördinaten van het touchscreen. Iedere aanraking is daarmee direct gekoppeld aan een bepaalde coördinaat. Het besturingssysteem heeft in dat geval geen moeite meerdere aanrakingen tegelijkertijd te lokaliseren.

Bronnen:
http://wetenschap.infoyo.nl/techniek/8544-...

(Mijn "reactie" was als antwoord bedoeld:) Soms door plaatselijke druk (zoals de vraagsteller al aangaf), en anders meestal doordat het scherm voelt dat het door een geleidend oppervlak (je vingertop) wordt aangeraakt. Indien je een niet-geleidende handschoen draagt werkt het dan niet. In "Howstuffworks"wordt het met plaatjes verduidelijkt.

Bronnen:
http://computer.howstuffworks.com/touch-sc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100